Χρηματιστήριο: Μικρές διακυμάνσεις και οριακή άνοδος για τον γενικό δείκτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Μικρές διακυμάνσεις και οριακή άνοδος για τον γενικό δείκτη
Οι Έλληνες επενδυτές έχουν την προσοχή τους στραμμένη στις επερχόμενες ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ, καθώς και στην συνέντευξη Τύπου της Κριστίν Λαγκάρντ μέσα στην ημέρα.

Τελευταία ενημέρωση 15:53

Μικρές διακυμάνσεις παρουσιάζει ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Πέμπτη, με τους Έλληνες επενδυτές να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στις επερχόμενες ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ, καθώς και στην συνέντευξη Τύπου της Κριστίν Λαγκάρντ μέσα στην ημέρα, αναμένοντας την επιβεβαίωση της αύξησης επιτοκίων από τον Ιούλιο.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 894,30 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,05%, με τζίρο που ανέρχεται στα 29,27 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,20%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,15%. Aνοδικά κινούνται 42 μετοχές, 53 υποχωρούν ενώ 14 παραμένουν αμετάβλητες.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (2,92%) και της Jumbo (1,62%).

Αντιθέτως πτώση καταγράφουν οι μετοχές των ΔΕΗ (-2,50%) και Πειραιώς (-1,08%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ακινήτων (+1,77%) και του Εμπορίου (2,08%), ενώ υποχωρούν οι δείκτες Υγείας (-3,12%) και Τεχνολογίας (-0,90%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί η ΕΚΤ δεν μπορεί να μιλήσει για «ουδέτερο επιτόκιο» στην Ευρωζώνη

Λαγκάρντ: Αμετάβλητα επιτόκια σε αυτό το περιβάλλον θα σήμαινε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής

gazzetta
gazzetta reader insider insider