Χρηματιστήριο Αθηνών: Η άνοδος «κόλλησε» στις 840 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο Αθηνών: Η άνοδος «κόλλησε» στις 840 μονάδες
Η εντυπωσιακή ενδοσυνεδριακή άνοδος του χρηματιστηρίου την Πέμπτη, με ώθηση από τράπεζες και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, δεν στάθηκε αρκετή για να διασπάσει ο γενικός δείκτης τις 840 μονάδες, κλείνοντας με περιορισμό των κερδών κάτω από αυτές. 

Η ενδοσυνεδριακή άνοδος του χρηματιστηρίου την Πέμπτη, με ώθηση από τράπεζες και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, δεν στάθηκε αρκετή για να διασπάσει ο γενικός δείκτης τις 840 μονάδες, κλείνοντας με περιορισμό των κερδών κάτω από το όριο.

Στο επίκεντρο της προσοχής για τη Λεωφόρο Αθηνών βρέθηκαν τα εταιρικά αποτελέσματα. Σε αυτό το πλαίσιο, η Mytilineos κατέγραψε αύξηση 116% στα καθαρά κέρδη της για το α' εξάμηνο, προβλέποντας πως οι οικονομικές επιδόσεις αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω τα επόμενα τρίμηνα, παρά το αβέβαιο περιβάλλον. Η μετοχή της εταιρείας κέρδισε 0,95%.

Η ΤΙΤΑΝ ανακοίνωσε πως ο τζίρος της ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ στο α' εξάμηνο.

Ο γενικός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,56% στις 839,52 μονάδες με τζίρο 42,30 εκατ. ευρώ.

Ο Large Cap ενισχύθηκε 0,61% και ο Mid Cap κέρδισε 0,18%, ενώ στους κλαδικούς δείκτες ξεχώρισαν Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες με άνοδο 1,20% και οι Τράπεζες με 1,17%. Στον αντίποδα, τα Προσωπικά και Οικιακά Προϊόντα «κατρακύλησαν» 1,62% ενώ το Πετρέλαιο και Φυσικό Αέριο υποχώρησαν 0,11%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισαν Marfin με 3,94%, ΔΕΗ με 3,09% και Eurobank με 2,92%. Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ με πτώση 2,41%, Jumbo με -1,85% και Βιοχάλκο με -0,58%.

Στα ταμπλό, ο Χαϊδεμένος διεξήγαγε ράλι 15,72% και οι Μύλοι Κεπένου 10%, ενώ αντίθετα η ΚΡΕΚΑ υποχώρησε 4,96% και ο Μουζάκης 3,17%.

Ανοδικά έκλεισαν 58 μετοχές, 36 πτωτικά, και 71 παρέμειναν αμετάβλητες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρή άνοδος στο Χρηματιστήριο, με «οδηγό» τα κέρδη των τραπεζών

Γιατί η HSBC συνεχίζει να «ψηφίζει» Ελλάδα και Χρηματιστήριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider