Οι ευρωαγορές ανακάμπτουν αλλά οι φόβοι για ύφεση διατηρούνται

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ευρωαγορές ανακάμπτουν αλλά οι φόβοι για ύφεση διατηρούνται
Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την αρνητική εκκίνηση στην εβδομάδα, με τη βοήθεια των τραπεζών, αν και οι φόβοι για γύρω από την κλιμακούμενη ενεργειακή κρίση, την αύξηση των επιτοκίων και την επαπειλούμενη ύφεση συγκρατούν τα κέρδη.

(upd 15:13) Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την αρνητική εκκίνηση στην εβδομάδα, με τη βοήθεια των τραπεζών, αν και οι φόβοι για γύρω από την κλιμακούμενη ενεργειακή κρίση, την αύξηση των επιτοκίων και την επαπειλούμενη ύφεση συγκρατούν τα κέρδη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,88% στις 425,60 μονάδες, έχοντας απωλέσει αθροιστικά περίπου 2,5% στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις στον απόηχο των δηλώσεων αξιωματούχων της ΕΚΤ αλλά και του Προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ στο Τζάκσον Χολ που ενίσχυσαν τις προσδοκίες για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.

Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX κερδίζει 1,77% στις 13.121 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 κινείται στο +0,11% και τις 7.435 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,17% στις 6.295 μονάδες. Ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,94% στις 8.065 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κινείται στο +1,24% και τις 22.108 μονάδες.

Μάκρο

Νέα πτώση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη για τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη που καταρτίζει η Κομισιόν.

Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 97,6 μονάδες έναντι 98,9 μονάδων τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 98 μονάδες.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο του δείκτη από τον Ιανουάριο του 2021, σύμφωνα με τους Financial Times, όταν η Ευρωζώνη «πάλευε» με τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο ισπανικός δείκτης τιμών καταναλωτή εκτοξεύτηκε κατά 10,4% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, από 10,8% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία. Εντός ημέρας, ανακοινώνονται τα στοιχεία για το οικονομικό κλίμα της Ευρωζώνης και τον πληθωρισμό της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider