Σε υψηλά εννέα ημερών ο χρυσός - «Κρατάει» τα 1.700 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά εννέα ημερών ο χρυσός - «Κρατάει» τα 1.700 δολάρια
Στα υψηλότερα επίπεδα από τις 30 Αυγούστου έκλεισαν την Τετάρτη οι τιμές του χρυσού.

Στα υψηλότερα επίπεδα από τις 30 Αυγούστου έκλεισαν την Τετάρτη οι τιμές του χρυσού, καθώς οι ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάπτυξης σε παγκόσμια κλίμακα δίνουν «ανάσα» στο πολύτιμο μέταλλο, που ανέκαμψε μερικώς από τις απώλειες των προηγούμενων ημερών.

Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ενισχύθηκαν κατά 0,6% ή 9,5 δολάρια/ουγγιά και έκλεισαν στα 1.722,4 δολάρια/ουγγιά.

Όπως ανέφερε στο MarketWatch ο αναλυτής Rupert Rowling, ο χρυσός είναι σε θέση να διατηρηθεί κοντά στα επίπεδα των 1.700 δολαρίων, παρά τη συνέχιση των αυξήσεων στα επιτόκια από τις Κεντρικές Τράπεζες.

«Είναι δύσκολο να δει κανείς πώς ο χρυσός θα σημειώσει σοβαρά κέρδη εν μέσω ενός τόσο hawkish περιβάλλοντος στη νομισματική πολιτική, ωστόσο υπάρχει μια υποστήριξη στο μέταλλο που του επιτρέπει να παραμένει τουλάχιστον κοντά στα 1.700, δολάρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Kinesis Money.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 2% και έκλεισε στα 18,26 δολάρια/ουγγιά, ενώ ο χαλκός Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά σχεδόν 1% στα 3,43 δολάρια/λίβρα.

Ισχυρή άνοδο 1,6% σημείωσε η πλατίνα παραδόσεως Οκτωβρίου που διαμορφώθηκε στα 847,2 δολάρια/ουγγιά, ενώ τέλος το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε ισχυρή άνοδο 2,5% και έκλεισε στα 2.022,8 δολάρια/ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Σε χαμηλά εννέα μηνών το αργό - «Βουτιά» άνω του 5%

Wall Street: Ράλι 2% για τον Nasdaq - Τέλος στο 7ήμερο αρνητικό σερί

gazzetta
gazzetta reader insider insider