Διευρύνεται το θετικό σερί στη Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνεται το θετικό σερί στη Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό
Με το «δεξί» ξεκίνησε η εβδομάδα στην αμερικανική αγορά εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Με κέρδη ξεκίνησε η εβδομάδα για τη Wall Street, δίνοντας μια μικρή ανακούφιση στους επενδυτές ενόψει και των ανακοινώσεων για τον αμερικανικό πληθωρισμό την Τρίτη.

Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street κινήθηκαν με θετικό πρόσημο κι αυτό οφείλεται σε δύο παράγοντες: αφενός στην απρόσμενη άνοδο-ρεκόρ για το ευρώ έναντι του δολαρίου το τελευταίο εξάμηνο και αφετέρου στην πεποίθηση πως ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ έχει κορυφωθεί και τα αυριανά στοιχεία δεν θα είναι τόσο αποκαρδιωτικά.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones κέρδισε 231 μονάδες ή 0,71% στις 32.381 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,06% στις 4.110 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε με 1,27% στις 12.266 μονάδες.

Η ενέργεια ήταν ο κλάδος που ηγείται στα κέρδη, αλλά το ράλι ήταν ευρύ, με την Bristol-Myers Squibb να κερδίζει σχεδόν 6% και την τεχνολογική Apple να αποκομίζει κέρδη 3,4%.

Η σημερινή συνεδρίαση επεκτείνει στις τέσσερις συνεδριάσεις το θετικό σερί της ανάκαμψης των αμερικανικών μετοχών, με τους τρεις βασικότερους δείκτες να διακόπτουν τις τρεις διαδοχικές εβδομάδες με απώλειες ήδη από την Παρασκευή.

Πάντως, το επενδυτικό κλίμα διακατέχεται από ανασφάλεια εν όψει της συνεδρίασης της Fed στις 20-21 Σεπτεμβρίου, όπου η κεντρική τράπεζα αναμένεται να πραγματοποιήσει την τρίτη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τον υψηλό πληθωρισμό.

Οι αξιωματούχοι της Fed επανέλαβαν τις τελευταίες εβδομάδες ότι θα συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια για να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό, ακόμη και αν αυτό βλάψει την οικονομική ανάπτυξη.

Ωστόσο, πολλοί είναι αισιόδοξοι για την έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Αυγούστου, η οποία έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το πρωί της Τρίτης.

«Ο συνδυασμός των κάπως εκπληκτικών επιτυχιών στην Ουκρανία και του πιθανού πολύ ευνοϊκού τίτλου για τον πληθωρισμό που ίσως δείχνει ακόμη και πτώση τον περασμένο μήνα, μπορεί να μας φέρει σε μια κατάσταση όπου έχουμε ένα συνεχές ράλι εδώ», δήλωσε ο Phillip Toews, Διευθύνων Σύμβουλος της Toews Asset Management.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε υψηλά δύο εβδομάδων ο χρυσός - «Άλμα» για ασήμι και παλλάδιο

Έρευνα - ΗΠΑ: Η πτώση στις τιμές του φυσικού αερίου αυξάνει τις ελπίδες ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται

Ήπια άνοδος 1% για το πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider