Η Κίνα οδηγεί σε απώλειες το πετρέλαιο - «Άλμα» 8,5% για το φυσικό αέριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα οδηγεί σε απώλειες το πετρέλαιο - «Άλμα» 8,5% για το φυσικό αέριο
Πτωτική πορεία για το πετρέλαιο - Ράλι για το φυσικό αέριο.

Το πετρέλαιο υποχώρησε τη Δευτέρα, καθώς εντείνεται η αβεβαιότητα για τις επόμενες κινήσεις της Κίνας για τους περιορισμούς για την COVID-19, που είναι πιθανό να έχουν αντίκτυπο στην ενεργειακή ζήτηση, κάτι που βέβαια δεν ισχύει καθόλου για το φυσικό αέριο.

Το αργό West Texas Intermediate παράδοσης Δεκεμβρίου διολισθήσε 0,9%, για να διαμορφωθεί στα 91,79 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το αργό Brent παράδοσης Ιανουαρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, έχασε 0,7%, στα 97,92 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Η βενζίνη παράδοσης Δεκεμβρίου απώλεσε 3% στα 2,6531 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Δεκεμβρίου βούτηξε 3,4% στα 3,8711 δολάρια το γαλόνι. Στον αντίποδα, το φυσικό αέριο παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άλμα 8,5% στα 6,944 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (υψηλό από 6/11) μετά την άνοδο άνω του 7% της Παρασκευής.

«Η αγορά πετρελαίου εξακολουθεί να είναι λίγο νευρική σχετικά με τις προοπτικές ζήτησης και θέλουμε να έχουμε περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τα σχέδια επαναλειτουργίας της Κίνας», υπογράμμισε ο Φιλ Φλιν, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο The Price Futures Group.

«Θα δοθεί μεγάλη έμφαση στους αριθμούς ζήτησης στην έκθεση για την προμήθεια πετρελαίου των ΗΠΑ αυτής της εβδομάδας, καθώς και στην παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ, μιας και υπάρχει διστακτικότητα να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου σε ένα "αβέβαιο περιβάλλον"», έσπευσε να συμπληρώσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα κέρδη για τον χρυσό - Σχεδόν σε υψηλό μήνα

Ήπια άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Αέριο: Προς άδοξο τέλος το σχέδιο για την υπόγεια αποθήκη στη Ν. Καβάλα

gazzetta
gazzetta reader insider insider