Απώλειες για το πετρέλαιο, στον απόηχο των σεναρίων για την Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες για το πετρέλαιο, στον απόηχο των σεναρίων για την Κίνα
Συνεχίζονται τα σενάρια για το ότι η κυβέρνησης της Κίνας σχεδιάζει τη χαλάρωση των αυστηρών μέτρων κατά του κορονοϊού, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά τη ζήτηση πετρελαίου.

Ισχυρή πτώση κατέγραψαν για την Τρίτη τα συμβόλαια του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να σημειώνει τη δεύτερη συνεχόμενη μέρα πτώσης με την προσοχή στην Κίνα, τη μεγαλύτερη καταναλώτρια πετρελαίου στον κόσμο.

Από το τέλος της περασμένης εβδομάδας συνεχίζονται τα σενάρια για το ότι η κυβέρνησης της Κίνας σχεδιάζει τη χαλάρωση των αυστηρών μέτρων κατά του κορονοϊού, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά τη ζήτηση πετρελαίου. Ωστόσο, μέχρι σήμερα το Πεκίνο δεν επιβεβαιώνει τις εν λόγω αναφορές, δείχνοντας -τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον- ότι δεν προτίθεται να αλλάξει τη γραμμή για την πολιτική των «μηδενικών κρουσμάτων κορονοϊού» που ακολουθεί η ασιατική χώρα.

Εξάλλου, με ενδιαφέρονται αναμένονται τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, που θα δείξουν το κατά πόσο ο πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, θα μπορεί να συνεχίσει τις ενεργειακές πολιτικές του, ειδικότερα σε περίπτωση που η αντιπολίτευση των Ρεπουμπλικανών καταφέρει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Δεκεμβρίου, έχασαν 3,1% ή 2,88 δολάρια στα 88.91 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Ιανουαρίου, το βράδυ της Τρίτης -ώρα Ελλάδας- υποχωρούσαν 2,38% ή 2,36 δολάρια στα 95.96 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ινδία δηλώνει ότι οι συμφωνίες για το πετρέλαιο με την Ρωσία είναι συμφέρουσες

gazzetta
gazzetta reader insider insider