Χρυσός: Διατήρησε το υψηλό από τον Αύγουστο - Κέρδη 5,5% στην εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Διατήρησε το υψηλό από τον Αύγουστο - Κέρδη 5,5% στην εβδομάδα
Το πολύτιμο μέταλλο έχει ενισχυθεί καθώς το αμερικανικό δολάριο έχει υποχωρήσει σε χαμηλά δύο μηνών μετά τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή.

Υψηλότερα έκλεισαν οι τιμές στα συμβόλαια του χρυσού την Παρασκευή, διατηρώντας το υψηλότερο επίπεδο που έχουν καταγράψει από τον Αύγουστο και σημειώνοντας άνοδο 5,5% για την εβδομάδα.

Το πολύτιμο μέταλλο έχει ενισχυθεί καθώς το αμερικανικό δολάριο έχει υποχωρήσει σε χαμηλά δύο μηνών μετά τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Οκτωβρίου στις ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, και τα οποία τροφοδοτούν τις προσδοκίες ανάμεσα στους επενδυτικούς κύκλους μετοχών και commodities, ότι η Fed μπορεί να επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων.

Ο δείκτης του δολαρίου συνέχισε να διαπραγματεύεται χαμηλότερα μετά τα στοιχεία της Παρασκευής που έδειξαν ότι το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ υποχώρησε 5,2 μονάδες τον Νοέμβριο από 59,9 τον Οκτώβριο. Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό για το επόμενο έτος αυξήθηκαν στο 5,1% από 5% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό για την πενταετία αυξήθηκαν στο 3% από 2,9% τον Οκτώβριο.

«Η άνοδος των τιμών πνίγει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, η οποία θα μπορούσε επίσης να επηρεάζει τη ζήτηση για μέταλλα», δήλωσε στο MarketWatch ο Fawad Razaqzada, αναλυτής αγοράς στο City Index και στο FOREX.com.

«Ο χρυσός είχε μια εκπληκτική εβδομάδα, αλλά όλα τώρα εξαρτώνται από το δολάριο», είπε. «Το πράσινο συνάλλαγμα δεν έχει πεθάνει, δεν νομίζω».

Έτσι, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 15,70 δολάρια ή 0,9%, για να διαμορφωθεί στα 1.769,40 δολάρια η ουγγιά στην Comex, το υψηλότερο κλείσιμο στο πιο ενεργό συμβόλαιο από τις 25 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Από την άλλη, το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου, υποχώρησε 3 σεντς ή 0,2% στα 21.667 δολάρια η ουγγιά, αν και εβδομαδιαία κέρδισε σχεδόν 4,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε υψηλό 2,5 μηνών ο χρυσός - Άνοδος 2,3%

Πάνω από τα 1.700 δολάρια ανά ουγγιά ο χρυσός - Πολύμηνο υψηλό για το ασήμι

gazzetta
gazzetta reader insider insider