Πάνω από τα 1.700 δολάρια ανά ουγγιά ο χρυσός - Πολύμηνο υψηλό για το ασήμι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από τα 1.700 δολάρια ανά ουγγιά ο χρυσός - Πολύμηνο υψηλό για το ασήμι
Οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών (για το Κογκρέσο) στις ΗΠΑ και τις οικονομικές επιπτώσεις που αυτές θα μπορούσαν να έχουν.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα συμβόλαια του χρυσού για την Τρίτη, με το πολύτιμο μέταλλο να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Οκτωβρίου.

Οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών (για το Κογκρέσο) στις ΗΠΑ και τις οικονομικές επιπτώσεις που αυτές θα μπορούσαν να έχουν στη χώρα.

Ακόμα, στο επίκεντρο βρίσκονται τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ κατά τον Οκτώβριο, που ανακοινώνονται την Πέμπτη, καθώς αναμένεται να προσφέρουν «σημάδια» για τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). Εάν οι ανακοινώσεις δείξουν πως καταγράφεται αποκλιμάκωση των υψηλών τιμών στις ΗΠΑ, η Fed θα μπορούσε να προχωρήσει σε χαλάρωση της αύξησης των επιτοκίων της για το επόμενο χρονικό διάστημα, κίνηση που αναμένεται να ωφελήσει τις τοποθετήσεις των επενδυτών στα πολύτιμα μέταλλα.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Δεκεμβρίου, ενισχύθηκαν 2,1% ή 35,5 δολάρια στα 1.716 δολάρια ανά ουγγιά.

Τα συμβόλαια του ασημιού, παράδοσης Δεκεμβρίου, κέρδισαν 2,8% ή 58 σεντ στα 21,502 δολάρια ανά ουγγιά, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο τους από τον Ιούνιο, όπως μετέδωσε το MarketWatch.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: Τα χειρότερα πέρασαν για τα νομίσματα των αναδυόμενων οικονομιών - Ο ρόλος της Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider