Θετική αντίδραση στην Wall Street - Ανακάμπτει η μετοχή της Tesla

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετική αντίδραση στην Wall Street - Ανακάμπτει η μετοχή της Tesla
Μικρά κέρδη για τους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριο, προς το τέλος μιας χρονιάς με μεγάλες απώλειες.

Με μικρή άνοδο κινείται για την Τετάρτη η Wall Street, προσπαθώντας να ανακάμψει από τις χθεσινές απώλειες και προς το κλείσιμο ενός «ματωμένου» 2022.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,11% ή 14,37 μονάδες στις 33.340 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,33% ή 11,35 μονάδες στις 3.841 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,36% ή 39,23 μονάδες στις 10.392 μονάδες.

Σημειώνεται πως από την αρχή του χρόνου ο Dow Jones χάνει 8,9%, ο S&P 500 20,1% και ο Nasdaq 34,3%.

Κίνα και Tesla στο επίκεντρο

Ψηλά στην προσοχή των επενδυτών παραμένουν οι εξελίξεις από την Κίνα και η νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό που ανακοίνωσε στην αρχή της εβδομάδας το Πεκίνο. Ωστόσο, η μεγάλη αύξηση των νέων κρουσμάτων της νόσου στη χώρα θέτει σε κίνδυνο το σχέδιο για το πλήρες «άνοιγμα» της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Στα αμερικανικά ταμπλό, η μετοχή της Tesla καταγράφει άνοδο 4% μετά από τις ισχυρές απώλειες που σημείωσε την Τρίτη, στον απόηχο των πηλοφοριών για «πάγωμα» της παραγωγής οχημάτων της εταιρείας του Έλον Μασκ στο mega εργοστάσιο της στη Σαγκάη.

Οι αναλυτές θα συνεχίσουν να καταγράφουν τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ώστε να αποκτήσουν μια αίσθηση για το εάν αυτή «παγώνει» με αρκετό ρυθμό που θα επιτρέψει στην ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να χαλαρώσει τις αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το FedWatch του CME, οι επενδυτές δίνουν 69% πιθανότητες για μια αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 0,25% στην επόμενη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της τράπεζας (FOMC) τον Φεβρουάριο.

Μάκρο

Συρρίκνωση κατέγραψαν οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Κτηματομεσιτών της χώρας, ο σχετικός δείκτης υποχώρησε σε μηνιαίο επίπεδο 4% για τον Νοέμβριο, φτάνοντας στις 73,9 μονάδες ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν μια πτώση 1,8%.

Πρόκειται για το χειρότερο επίπεδο του δείκτη από τον Απρίλιο του 2020, όταν τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού δοκίμαζαν την αμερικανική οικονομία και την αγορά ακινήτων της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μασκ: Ακόμα ο 2ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κι ας έχασε 132 δισ. δολάρια λόγω Tesla

gazzetta
gazzetta reader insider insider