Χρυσός: Υποχώρησαν από τα υψηλά οκτώ μηνών οι τιμές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Υποχώρησαν από τα υψηλά οκτώ μηνών οι τιμές
Οι επιφυλάξεις των επενδυτών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας τερμάτισαν το ανοδικό σερί του χρυσού.

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να υποχωρεί για πρώτη φορά στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, χάνοντας τα υψηλά οκτώ μηνών που «έπιασε» την Δευτέρα, καθώς οι επιφυλάξεις των επενδυτών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας τερμάτισαν το ανοδικό σερί του χρυσού.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Φεβρουαρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν με μικρή πτώση 0,1% στα 1.876,5 δολάρια/ουγγιά, ενώ προς στιγμή έφτασε μέχρι και στα επίπεδα των 1.885,2 δολαρίων/ουγγιά.

«Είτε λίγο υψηλότερα είτε ελαφρώς χαμηλότερα, το γεγονός που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι ο χρυσός συνεχίζει να επιδεικνύει αξιοσημείωτη σημαντική ανθεκτικότητα», δήλωσε στο MarketWatch ο Peter Grant, αντιπρόεδρος και ανώτερος υπεύθυνος στρατηγικής μετάλλων της Zaner Metals LLC και της Tornado Precious Metals Solutions.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι Μαρτίου έχασε 0,9% και έκλεισε στα 23,665 δολάρια/ουγγιά, ενώ ο χαλκός Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 1,3% στα 34,077 δολάρια/λίβρα.

Η πλατίνα Απριλίου έκλεισε με απώλειες 0,9% στα 1.088,5 δολάρια/ουγγιά, ενώ τέλος το παλλάδιο Μαρτίου έχασε 0,1% και διαμορφώθηκε στα 1.777,3 δολάρια/ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρώπη: Υποχώρησαν οι δείκτες με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα στον πληθωρισμό

Airbus: Υψηλότερα από την Boeing αλλά κάτω από τον στόχο οι παραδόσεις αεροσκαφών το 2022

Στα «ραντάρ» της HSBC παραμένουν οι ελληνικές μετοχές και οι τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider