Airbus: Υψηλότερα από την Boeing αλλά κάτω από τον στόχο οι παραδόσεις αεροσκαφών το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Airbus: Υψηλότερα από την Boeing αλλά κάτω από τον στόχο οι παραδόσεις αεροσκαφών το 2022
Συνολικά 661 παραδόσεις αεροσκαφών πραγματοποίησε κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους η Airbus, διατηρώντας ωστόσο το προβάδισμα έναντι της ανταγωνίστριας της Boeing.

Συνολικά 661 παραδόσεις αεροσκαφών πραγματοποίησε κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους η Airbus, διατηρώντας ωστόσο το προβάδισμα έναντι της ανταγωνίστριας της Boeing.

Αναλυτικότερα, ο κολοσσός της αεροναυπηγικής με έδρα στη Γαλλία ολοκλήρωσε τις παραδόσεις συνολικά 661 αεροσκαφών στην διάρκεια του 2022, αριθμός χαμηλότερος σε σχέση με τον ήδη υποβαθμισμένο στόχο για παραδόσεις 700 αεροσκαφών αλλά αυξημένος σε σχέση με τις 611 παραδόσεις του 2021.

Παράλληλα, η Airbus γνωστοποίησε πως οι συνολικές παραγγελίες για το 2022 ανήλθαν στις 820, με 292 εξ αυτών να προέρχονται από τις κινέζικες αεροπορικές εταιρείες.

«Είναι προφανώς λιγότερο από ό,τι στοχεύαμε, αλλά δεδομένης της πολυπλοκότητας του λειτουργικού περιβάλλοντος θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες και τους συνεργάτες μας για τη σκληρή δουλειά και το τελικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus, Γκιγιόμ Φορί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bed Bath & Beyond: Ζημιές κοντά στα 400 εκατ. δολάρια, καθώς εντείνεται ο φόβος για χρεοκοπία

Microsoft: Επένδυση «μαμούθ» 10 δισ. δολαρίων στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης OpenAI

ΔΑΑ: Διακινήθηκαν 22,73 εκατ. επιβάτες το 2022 - Αύξηση κατά 84,1% σε σύγκριση με το 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider