Χρυσός: «Έπιασε» ξανά υψηλό 8 μηνών την Τετάρτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: «Έπιασε» ξανά υψηλό 8 μηνών την Τετάρτη
Η αγορά είναι αυστηρά προσηλωμένη στα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ.

Άνοδο κατέγραψαν την Τετάρτη οι τιμές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, κλείνοντας μάλιστα σε υψηλό 8μήνου.

Η αγορά είναι αυστηρά προσηλωμένη στα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ που είναι προγραμματισμένα να ανακοινωθούν την Πέμπτη, και αν ο CPI μετρηθεί χαμηλότερος από το αναμενόμενο, αυτό «θα μπορούσε να είναι υποστηρικτικό για τον χρυσό», δήλωσε στο Marketwatch ο επικεφαλής επενδύσεων της Wolfpack Capital, Jeff Wright.

Ωστόσο, ακόμα και αν ο χρυσός πάει πάνω από τα 1.900 δολάρια, «αναμένω κατοχύρωση κερδών βραχυπρόθεσμα».

Επιπλέον, προς στιγμή και το «άνοιγμα» της κινεζικής οικονομίας μετά την άρση των περιορισμών για την πανδημία έχουν οδηγήσει υψηλά την ζήτηση και για βιομηχανικά και για πολύτιμα μέταλλα.

Ο αναλυτής Jim Wyckoff του Kitco.com, δήλωσε πως «η ιδέα μιας καλύτερης οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα στηρίζουν τις τιμές των μετάλλων λόγω των ενδείξεων αυξημένης ζήτησης.

Άλλωστε, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 μηνών βρέθηκαν για την Τετάρτη οι τιμές του χαλκού, με τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό στην Κίνα.

Έτσι, ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου κέρδισε 0,1% ή 2,40 δολάρια, κλείνοντας στα 1.878,90 δολάρια η ουγγιά στην Comex, το υψηλότερο κλείσιμο από τις 6 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου έχασε 18 σεντς ή 0,8% στα 23,481 δολάρια η ουγγιά.

Το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου κέρδισε 3,80 δολάρια ή 0,2% στα 1.781,10 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα παράδοσης Απριλίου έχασε 4,20 δολάρια ή 0,4% στα 1.804,3 δολάρια η ουγγιά.

Ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου ενισχύθηκε 9 σεντς ή 2,2% στα 4,166 δολάρια η λίβρα, στο υψηλότερο κλείσιμο από τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Υποχώρησαν από τα υψηλά οκτώ μηνών οι τιμές

Ακριβότερο και το δανεικό «πράσινο χρήμα» (ομόλογα) αλλά η ΕΚΤ έχει και ένα... «δωράκι»

gazzetta
gazzetta reader insider insider