Θετικό «γύρισμα» στην Wall Street στον απόηχο των επιδόσεων των τραπεζών

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικό «γύρισμα» στην Wall Street στον απόηχο των επιδόσεων των τραπεζών
Μικρές διακυμάνσεις στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να «κάνουν ταμείο» μετά τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Τελευταία ενημέρωση 21.00

Μικρές διακυμάνσεις καταγράφονται την Παρασκευή στην Wall Street, με τους επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο να «κάνουν ταμείο» για τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,14% στις 34.236 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,16% στις 3.989 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,35% στις 11.040 μονάδες.

Σημειώνεται πως και οι 3 δείκτες κινούνται προς κλείσιμο της εβδομάδας με θετικά πρόσημα.

Η ανησυχία για την οικονομία «μεταφέρεται» στα εταιρικά αποτελέσματα

Στον απόηχο των προσδοκιών που δημιούργησε η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο, το ενδιαφέρον στρέφεται στα οικονομικά αποτελέσματα των μεγάλων εισηγμένων, με τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζας να εκκινούν την Παρασκευή την περίοδο των σχετικών ανακοινώσεων για το δ' τρίμηνο.

Οι επιπτώσεις του περιβάλλοντος των υψηλών επιτοκίων φαίνονται στα αποτελέσματα των τραπεζών, με τον επικεφαλής της JP Morgan, Τζέιμι Ντίμον, να αναφέρει σήμερα πως η τράπεζα αναμένει μια ήπια ύφεση στο βασικό της σενάριο.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Απώλειες σημειώνει η μετοχή της JP Morgan, μετά από τα αποτελέσματα στο δ' τρίμηνο της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ που έδειξαν πως τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 34,54 δισ. δολάρια έναντι 29,25 δισ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν έσοδα στα 34,35 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Tesla διολισθαίνει κοντά στο 6% στον απόηχο των μειώσεων για τις τιμές οχημάτων που ανακοίνωσε η εταιρεία του Έλον Μασκ σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Πτώση κοντά στο 3% γράφει η μετοχή της Wells Fargo, αφότου η τράπεζα ανακοίνωσε απώλειες εσόδων 5,7% για το δ' τρίμηνο του 2022. Τα κέρδη της τράπεζας έφτασαν τα 2,59 δισ, δολάρια έναντι 5,47 δισ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο του 2021.

Οριακές μεταβολές σημειώνει η Bank of America, αφού τα συνολικά έσοδα της ανήλθαν σε 24,5 δισ. δολάρια έναντι 22,1 δισ. δολάρια στο δ' τρίμηνο του 2021, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα 24,2 δισ. δολάρια.

Υποχώρηση 5% καταγράφει η μετοχή της Delta Airlines, στον απόηχο των κερδών της αεροπορικής εταιρείας για το δ' τρίμηνο που κινήθηκαν μειωμένα σε ετήσιο επίπεδο.

Μικρά κέρδη εμφανίζει η μετοχή της Citigroup, παρά τη μείωση που εμφάνισαν τα κέρδη της τράπεζας για το δ' τρίμηνο. Οι προβλέψεις για πιστωτικές ζημιές της τράπεζας έφτασαν τα 1,85 δισ. δολάρια έναντι 1,79 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Μάκρο

Σημαντική αύξηση, μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, εμφάνισε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ κατά τον Ιανουάριο.

Ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 64,6 μονάδες έναντι 59,7 μονάδων τον Δεκέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 60,7 μονάδες. Οι 64,6 μονάδες είναι η καλύτερη μέτρηση των τελευταίων 9 μηνών.

Οι τιμές εξαγωγών στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο ενισχύθηκαν σε μηνιαίο επίπεδο 0,4% έναντι συρρίκνωσης 0,6% τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν συρρίκνωση 0,9%. Σε ετήσια βάση, οι τιμές εξαγωγών ενισχύθηκαν 3,5% έναντι άνοδο 2,7% τον Δεκέμβριο του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 2,2%.

Αντίθετα, πτώση κατέγραψαν οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ, καθώς σε μηνιαίο επίπεδο συρρικνώθηκαν 2,6% έναντι συρρίκνωσης 0,3% τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν συρρίκνωσης 0,7%. Σε ετήσια βάση, παρουσίασαν άνοδο 5% έναντι ανόδου 6,3% τον Δεκέμβριο του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 7,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

S&P: Οι αυξήσεις των βασικών επιτοκίων μπορούν να προσθέσουν 8,6 τρισ. δολάρια στο παγκόσμιο χρέος

Η crypto.com απολύει το 20% των υπαλλήλων της

Stablecoins: Μία ακόμα σημαντική κατάρρευση θα μπορούσε να απειλήσει την αγορά ομολόγων στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider