Χρηματιστήριο Αθηνών: Η κατρακύλα συνεχίζεται τη Δευτέρα

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο Αθηνών: Η κατρακύλα συνεχίζεται τη Δευτέρα
Απώλειες άνω του 2% στην ελληνική αγορά για τη Δευτέρα, στον απόηχο της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη.

Τελευταία ενημέρωση: 14:08

Διευρύνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών για τη Δευτέρα, με την ελληνική αγορά να επηρεάζεται αρνητικά από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη την περασμένη εβδομάδα.

Το ΧΑ αναμένει τις πολιτικές εξελίξεις στον απόηχο της τραγωδίας, με σημαντικές πιέσεις να «βγαίνουν» στις τραπεζικές μετοχές.

Εξάλλου, η αγορά αποτιμά την έκθεση της Scope Ratings για την ελληνική οικονομία, με τον ευρωπαϊκό οίκο αξιολόγησης να διατηρεί τη χώρα στο «ΒΒ+», ένα σκαλοπάτι χαμηλότερα από την επενδυτική βαθμίδα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MYTILINEOS, Ευ. Μυτιληναίος, επανέλαβε τις επικρίσεις που έχει διατυπώσει και στο παρελθόν για τους χειρισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας και τον κίνδυνο αποβιομηχάνισης της Ευρώπης - ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή του αμερικανικού νόμου για τον περιορισμό του Πληθωρισμού (IRA).

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών χάνει 2,68% στις 1.084,79 μονάδες και ο τζίρος διαμορφώνεται κοντά στα 77 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, ο ΓΔ έχει υψηλό στις 1.108,49 μονάδες και χαμηλό στις 1.084,22 μονάδες.

O Large Cap υποχωρεί 2,76% στις 2.652 μονάδες, ο Mid Cap πέφτει 2,89% στις 1.555 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών διολισθαίνει 4,27% στις 878,76 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, η Attica Bank πέφτει 9,9% και η Alpha Bank υποχωρεί 5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider