Wall Street: «Κοκκινίζει» εν αναμονή της έκθεσης για την αγορά εργασίας την Παρασκευή

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Κοκκινίζει» εν αναμονή της έκθεσης για την αγορά εργασίας την Παρασκευή
Μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ που έφεραν… «μπέρδεμα» στους επενδυτές που αναζητούν ενδείξεις για την συνέχιση της νομισματικής πολιτικής της Fed.

Τελευταία ενημέρωση 21:43

Απώλειες καταγράφονται στη Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης, μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ που έφεραν… «μπέρδεμα» στους επενδυτές που αναζητούν ενδείξεις για την συνέχιση της νομισματικής πολιτικής της Fed, ενώ το αμερικανικό χρηματιστήριο αναμένει την σημαντική έκθεση για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, τόνισε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν έχουν αποφασίσει ακόμη για το μέγεθος της αύξησης των επιτοκίων αργότερα αυτό το μήνα ενώ όλα θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας και τον πληθωρισμό.

«Δεν έχουμε πάρει καμία απόφαση για τη συνάντηση του Μαρτίου», υπογράμμισε ο Πάουελ μιλώντας στην αμερικανική επιτροπή οικονομικών υπηρεσιών την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της κατάθεσής του ενώπιον του Κογκρέσου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Πέμπτη, ο Dow Jones υποχωρεί 0,91% μονάδες στις 32.496 μονάδες, ο S&P 500 διολισθαίνει 1,06% στις 3.948 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 1,2% στις 11.437 μονάδες.

Mάκρο

«Άλμα» σημείωσαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τα Χριστούγεννα. Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, την προηγούμενη εβδομάδα, διαμορφώθηκε στις 211.000, φθάνοντας σε υψηλό 10 εβδομάδων, σε μια ένδειξη ενδεχομένως ότι το πρόσφατο «κύμα» απολύσεων μεγάλων εταιρειών έχει αρχίσει να γίνεται αισθητό στην αμερικανική αγορά εργασίας. Πρόκειται για την πρώτη φορά σε διάστημα οχτώ εβδομάδων που οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 200.000. Οικονομολόγοι της Wall Street Journal εκτιμούσαν ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, στην εβδομάδα που έληξε στις 3 Μαρτίου, θα έφθαναν στις 195.000.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Credit Suisse: Θα καθυστερήσει να ανακοινώσει ετήσια μεγέθη μετά από κλήση της SEC

Bed Bath & Beyond: Άντλησε άλλα 135 εκατ. δολάρια από τη δημόσια προσφορά

Energean: Ξεκίνησε η παραγωγή φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα ΝΕΑ/ΝΙ στην Αίγυπτο

gazzetta
gazzetta reader insider insider