Ανοδικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» στις ΗΠΑ
Ήπιες κινήσεις και ανοδικές τάσεις καταγράφονται στα ταμπλό των ευρωαγορών, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις, τόσο εντός συνόρων, όσο και εκτός. 

Ήπιες κινήσεις και ανοδικές τάσεις καταγράφονται στα ταμπλό των ευρωαγορών, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις, τόσο εντός συνόρων, όσο και εκτός.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,08% στις 462,18 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωνει άνοδο 0,21% στις 7.801,85 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,13% στις 7.399,33 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώνεται 0,17% υψηλότερα στις 15.674,50 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,04% φθάνοντας στις 27.533,38 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να γνωρίζει άνοδο 0,45% στις 9.279,70 μονάδες.

Οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις από το «μέτωπο» της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ, καθώς οι επόμενες κινήσεις της Fed θα μπορούσαν να αποτελέσουν «οδηγό» για τις υπόλοιπες Κεντρικές Τράπεζες.

Σήμερα, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία και θεωρούνται καταλυτικά για τις αποφάσεις της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Παράλληλα, σήμερα αναμένονται και τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed.

Ο επικεφαλής της Fed στη Φιλαδέλφεια, Πάτρικ Χάρκερ, εξέπεμψε σήμερα «σήμα» για ακόμα μία αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, πριν από ένα «διάλειμμα», με τους αξιωματούχους να φαίνονται διχασμένοι ως προς το τι πρέπει να αποφασίσει η Fed στη συνεδρίαση του Μαΐου.

Όσον αφορά στο ευρωπαϊκό έδαφος, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, προειδοποίησε για τον κίνδυνο ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη να «παγιωθεί» πάνω από το 2%.

«Αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο παγίωσης του πληθωρισμού» επεσήμανε ο Βιλερουά, σημειώνοντας ότι «ο πληθωρισμός έχει καταστεί διαδεδομένος και δυνάμει πιο επίμονος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι παράγοντες που θα καθοδηγήσουν τις αποφάσεις της ΕΚΤ στο μέλλον, είναι οι προοπτικές του πληθωρισμού, τα στοιχεία για τον υποκείμενο πληθωρισμό και η αποτελεσματικότητα της πολιτικής της ΕΚΤ.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές «διαβάζουν» και την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την πιο αδύναμη ανάπτυξη της τελευταίας 30ετίας για την παγκόσμια οικονομία.

Εν τω μεταξύ, οι ασιατικές αγορές τερμάτισαν σε θετικό έδαφος στην πλειονότητά τους, με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 0,57% και τον Kospi 0,11%, τη στιγμή που ο Shanghai ενισχύθηκε κατά 0,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παραμένει θετική η Morgan Stanley για τις ελληνικές τράπεζες μετά το «πάγωμα» των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια

Ανάβαθμιση των προοπτικών της Ελλάδας από S&P και Fitch «βλέπει» η Société Générale - Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα

gazzetta
gazzetta reader insider insider