Eurobank Equities: Οι δύο πυλώνες αξίας για τον ΟΠΑΠ - Αυξάνει την τιμη στόχο, «top pick»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank Equities: Οι δύο πυλώνες αξίας για τον ΟΠΑΠ - Αυξάνει την τιμη στόχο, «top pick»
Η χρηματιστηριακή αυξάνει την τιμή στόχο για τον ΟΠΑΠ στα 17,9 ευρώ. Παραμένει κορυφαία επιλογή.

Σε δύο πυλώνες δημιουργίας μεγαλύτερης αξίας για τον ΟΠΑΠ, εμβαθύνει η Eurobank Equities, με τον ένα να είναι βραχυπρόθεσμος (που σχετίζεται με το φορολογικό καθεστώς για την Stoiximan και επιστροφές (earnouts) από τη Betano) και έναν μεσοπρόθεσμο (προαιρετική ανανέωση άδειας των παραχωρήσεων του ΟΠΑΠ).

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, αυτά προσθέτουν έως και 5 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μια άνοδο που ξεπερνά το 30% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Ειδικότερα, μετά το hidden value v1.0 (προπληρωμή φόρων τυχερών παιγνίων) στις αρχές του 2018, η Eurobank Equities επανεξετάζει το ζήτημα του hidden value v2.0 που απορρέει από την προαιρετική ανανέωση άδειας των παραχωρήσεων του ΟΠΑΠ κάτι που θα αποτελέσει ένα κομβικό σημείο τα επόμενα χρόνια και πρόκειται να αποτελέσει ένα καταλύτη για τη δημιουργία μιας αξίας ύψους 4 ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της (ανοδικά περιθώρια κατά 25%).

Eurobank Equities

Η χρηματιστηριακή εστιάζει επίσης σε μια ακόμη πηγή δημιουργίας αξίας που έχει περάσει απαρατήρητη από την αγορά, δηλαδή τον χαμηλό πραγματικό φορολογικό συντελεστή για τη Stoiximan λόγω του συστήματος επιστροφής φόρου που ισχύει στη Μάλτα μαζί με τα πιθανά earnouts που σχετίζονται με την πώληση ενός ποσοστού της συμμετοχής στη Betano. Αυτά αθροίζονται σε 1,3 ευρώ ανά μετοχή στους αριθμούς της χρηματιστηριακή, που αντιστοιχεί σε άνοδο περίπου 8%.

Σε αυτή τη βάση η χρηματιστηριακή αυξάνει την τιμή στόχο για τον ΟΠΑΠ στα 17,9 ευρώ κυρίως ως αποτέλεσμα της μείωσης του πραγματικού φορολογικού συντελεστή στη Stoiximan και των υψηλότερων earnouts που υποθέτει από την Betano και συνεχίζει να διατηρεί τον ΟΠΑΠ ως μία από τις κορυφαίες επιλογές της στο ΧΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider