Στο «κόκκινο» τερμάτισαν οι ευρωαγορές - «Βουτιά» 2% για τις τράπεζες με φόντο τα εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κόκκινο» τερμάτισαν οι ευρωαγορές - «Βουτιά» 2% για τις τράπεζες με φόντο τα εταιρικά αποτελέσματα
Με αρνητικά πρόσημα τερμάτισαν στην πλειονότητά τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από έναν ακόμα γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων. 

Με αρνητικά πρόσημα τερμάτισαν στην πλειονότητά τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από έναν ακόμα γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,4% στις 467,08 μονάδες, με σχεδόν όλες τις κατηγορίες των μετοχών να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές σε «κόκκινο» έδαφος. Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν και οι τράπεζες, χάνοντας 2%.

Όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,27% στις 7.891,13 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε 0,56% χαμηλότερα στις 7.531,61 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε οριακή άνοδο 0,05% φθάνοντας στις 15.872,13 μονάδες.

Παράλληλα, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε απώλειες 1% «διολισθαίνοντας» στις 27.253,48 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να σημειώνει πτώση 1,23% πέφτοντας στις 9.290,30 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, «βουτιά» άνω του 2% γνώρισε η μετοχή της UBS αφού η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,03 δισ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο, μειωμένα κατά 52% από έτος σε έτος.

Επίσης, «κατρακύλα» κοντά στο 6% κατέγραψε η μετοχή της Santander, παρά τη μικρή άνοδο στα κέρδη που εμφάνισε η τράπεζα για το α' τρίμηνο.

Κέρδη 4% σημείωσε η μετοχή της Novartis, αφότου τα συνολικά έσοδα της εταιρείας έφτασαν τα 12,95 δισ. δολάρια, ενισχυμένα κατά 3% σε ετήσια βάση, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 12,64 δισ. δολάρια, μετέδωσε το businessinsider.com.

Άνοδο κοντά στο 1% κατέγραψε η μετοχή της Nestle στο χρηματιστήριο της Γαλλίας με τον πολυεθνικό κολοσσό των τροφίμων να προχωρά σε σημαντικές αυξήσεις των τιμών για τα προϊόντα του.

Σημειωτέον ότι οι επενδυτές αναμένουν, την επόμενη εβδομάδα, τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Ο Φιλίπ Λέιν, επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, εξέπεμψε σήμερα σήμα για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.

«Τα τρέχοντα δεδομένα υποδεικνύουν ότι πρέπει να αυξήσουμε ξανά τα επιτόκια» την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε χαρακτηριστικά. «Ακόμα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσουμε. Από εκεί και πέρα, δεν έχω κρυστάλλινη σφαίρα. Θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά στοιχεία» προσέθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κάτω από τις 1.100 μονάδες το Χρηματιστήριο - Υψηλή διαφοροποίηση για Viohalco

Bloomberg για Ελλάδα: Οι εκλογές το τελευταίο εμπόδιο στην πολυετή αναζήτηση της επενδυτικής βαθμίδας

DZ Bank: Υπερήφανη η Ελλάδα για την πορεία της οικονομίας της – Συνέχεια στην υπεραπόδοση των ελληνικών ομολόγων

gazzetta
gazzetta reader insider insider