Κάτω από τα 2.000 δολάρια ο χρυσός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάτω από τα 2.000 δολάρια ο χρυσός
Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών έχουν επανέλθει οι ανησυχίες για τη σταθερότητα των τραπεζών στις ΗΠΑ.

Μικρές απώλειες κατέγραψε για την Τετάρτη ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να κλείνει τη συνεδρίαση κάτω από τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων εν μέσω επιφυλακτικού κλίματος στις διεθνείς αγορές.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών έχουν επανέλθει οι ανησυχίες για τη σταθερότητα των τραπεζών στις ΗΠΑ, εν μέσω των πιέσεων που δέχεται η First Republic Bank και καθώς «ξυπνούν» σενάρια για την επανάληψη των γεγονότων που οδήγησαν τον Μάρτιο στην κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Ακόμα, η αγορά των μετάλλων αναμένει την ερχόμενη εβδομάδα την απόφαση της νομισματικής επιτροπής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) που εκτιμάται ότι θα αυξήσει τα βασικά της επιτόκια της κατά 0,25% με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία. Υπενθυμίζεται πως ο χρυσός είναι ιδιαίτερα «ευαίσθητος» στις αλλαγές της νομισματικής πολιτικής της Fed.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Ιουνίου, διολίσθησαν 0,4% ή 8,5 δολάρια στα 1.996 δολάρια ανά ουγγιά. Το ασήμι παράδοσης Μαΐου υποχώρησε 0,1% στα 24,88 δολάρια η ουγγιά. Ο χαλκός παράδοσης Ιουλίου, διαμορφώθηκε στα 3,86 δολάρια η λίβρα σημειώνοντας απώλειες 0,1%. Το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου ενισχύθηκε 1,9% και έκλεισε στα 1.508,40 δολάρια η ουγγιά, όπως και το συμβόλαιο Ιουλίου για την πλατίνα, που κέρδισε 0,7%, στα 1.106 δολάρια η ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider