Οριακές διακυμάνσεις στην Wall Street με το βλέμμα σε πληθωρισμό και τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές διακυμάνσεις στην Wall Street με το βλέμμα σε πληθωρισμό και τράπεζες
Ασκήσεις ισορροπίας στην αμερικανική αγορά, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό. Ράλι για τις περιφερειακές τράπεζες.

Τελευταία ενημέρωση 22.24

Με μικτά πρόσημα διαπραγματεύονται την Δευτέρα οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το ράλι των μετοχών των περιφερειακών τραπεζών αναπτερώνει την επενδυτική ψυχολογία, η οποία δοκιμάστηκε ιδιαίτερα τις προηγούμενες ημέρες, καθώς επανήλθε στο προσκήνιο η ανησυχία για τη σταθερότητα του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,18% στις 33.613 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 καταγράφει οριακή άνοδο 0,03% και διαμορφώνεται στις 4.138 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, που κινείται στις 12.252 μονάδες με μικρά κέρδη 0,14%.

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη εβδομάδα σημαδεύτηκε από το sell off για τους τίτλους των περιφερειακών τραπεζών, με τις PacWest, Zions και Western Alliance να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις, ωστόσο το ράλι της Παρασκευής επέτρεψε στους δείκτες να περιορίσουν τις απώλειές τους. Ωστόσο, S&P 500 και Dow Jones σημείωσαν τη μεγαλύτερη οπισθοχώρηση από τις 10 Μαρτίου, με πτώση 0,8% και 1,2% αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq κατάφερε να καταγράψει οριακά κέρδη 0,1%.

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τις προβλέψεις, μειώνοντας ρυθμό στις αυξήσεις των επιτοκίων, ενώ ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ επιφυλάχθηκε να δώσει μία εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι με τα επιτόκια, μεταθέτοντας τις αποφάσεις στη συνεδρίαση του Ιουνίου. Ωστόσο διαβεβαίωσε πως «το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ είναι υγιές και ανθεκτικό» και πως «οι συνθήκες στον χρηματοπιστωτικό τομέα των ΗΠΑ έχουν «βελτιωθεί σημαντικά» από τις αρχές Μαρτίου όταν ξέσπασε η τραπεζική αναταραχή.

Πίσω στο ταμπλό της σημερινής συνεδρίασης, ισχυρά κέρδη άνω του 28% σημειώνει ο τίτλος της PacWest, συμπαρασύροντας σε θετικό έδαφος και τις μετοχές των επίσης περιφερειακών Western Alliance και η Zions, ενώ ο τραπεζικός δείκτης SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) σημειώνει άνοδο 2,2%.

Με θετικά πρόσημα κινούνται και οι τίτλοι των τραπεζικών κολοσσών, με τις Citigroup, Wells Fargo, JPMorgan Chase και Morgan Stanley να ενισχύονται περίπου κατά 1%. Κέρδη 2% σημειώνει και η μετοχή της Berkshire Hathaway, καθώς τα λειτουργικά κέρδη του Ομίλου του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ στο α' τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 12%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tyson Foods: Ζημίες για το α' τρίμηνο «γκρεμίζουν» τη μετοχή

BioNTech: Πάνω από τις εκτιμήσεις έσοδα και κέρδη - «Βλέπει» πωλήσεις 5 δισ. ευρώ από τα εμβόλια του κορονοϊού

«Δυσκολεύει» το τραπεζικό τοπίο και στην Ευρωζώνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider