Σημαντικές απώλειες για το πετρέλαιο - Σε υψηλά 2 μηνών το φυσικό αέριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σημαντικές απώλειες για το πετρέλαιο - Σε υψηλά 2 μηνών το φυσικό αέριο
Με απώλειες έκλεισαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, διαγράφοντας σχεδόν το ήμισυ των κερδών που αποκόμισαν τις προηγούμενες ημέρες.

Με απώλειες έκλεισαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, διαγράφοντας σχεδόν το ήμισυ των κερδών που αποκόμισαν τις προηγούμενες ημέρες, καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με την αύξηση του ορίου δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ προκαλεί αναταράξεις στις διεθνείς αγορές.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παραδόσεως Ιουνίου για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 71,86 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες 1,3% ή 0,97 δολαρίων/βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό τύπου Brent, με τα συμβόλαια Ιουλίου να κλείνουν στα 75,96 δολάρια/βαρέλι, με απώλειες 1,2%.

Πίσω στις ΗΠΑ, «άλμα» σχεδόν 10% σημείωσαν οι τιμές του φυσικού αερίου, με τα συμβόλαια Ιουνίου να διαμορφώνονται την Πέμπτη στα 2,59 δολάρια/εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, συνέπεια της μικρότερη αύξησης από ό,τι αναμενόταν των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του φυσικού αερίου από τις 13 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider