Κέρδη για το ευρώ μετά από τις αποφάσεις της ΕΚΤ - Σε υψηλό μήνα έναντι του δολαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για το ευρώ μετά από τις αποφάσεις της ΕΚΤ - Σε υψηλό μήνα έναντι του δολαρίου
Το ευρώ έφτασε σε υψηλό 15 ετών έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, με την ισοτιμία να φτάνει τα 153,39 γιεν ανά 1 ευρώ.

Σημαντική άνοδο κατέγραψε το ευρώ στην αγορά συναλλάγματος για την Πέμπτη, στον απόηχο των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για νέα αύξηση των βασικών της επιτοκίων ώστε να υποχωρήσει ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη.

Το νόμισμα της Ευρωζώνης έφτασε σε υψηλό 4 εβδομάδων έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να φτάνει πρόσκαιρα τα 1,0881 δολάρια ανά 1 ευρώ. Παράλληλα, το ευρώ έφτασε σε υψηλό 15 ετών έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, με την ισοτιμία να φτάνει τα 153,39 γιεν ανά 1 ευρώ, μετέδωσε το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως η διοικήτρια της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, επανάλαβε την πρόθεση της τράπεζας για να κάνει ό,τι χρειαστεί για να περιορίσει εντός στόχου τον πληθωρισμό.

«Οι προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη και τον πληθωρισμό παραμένουν εξαιρετικά αβέβαιες», δήλωσε η πρόεδρος Λαγκάρντ. «Ο πληθωρισμός έχει πέσει, αλλά προβλέπεται να παραμείνει πολύ υψηλός για πάρα πολύ καιρό».

Παρά τα σημάδια αποκλιμάκωσης που εμφανίζονται σε πληθωριστικούς δείκτες, συνεχίζουν να υπάρχουν υποκείμενες πιέσεις, εξήγησε, επιβεβαιώνοντας παράλληλα νέα αύξηση τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider