Ράλι στην Wall Street την Πέμπτη - Ξεχώρισαν S&P 500 και Microsoft

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι στην Wall Street την Πέμπτη - Ξεχώρισαν S&P 500 και Microsoft
Με τους επενδυτές να «παίρνουν τα πάνω τους», προσδοκώντας χαλάρωση στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Με ισχυρή άνοδο και κοντά στα υψηλά της ημέρας έκλεισε η Wall Street για την Πέμπτη, με τους επενδυτές να «παίρνουν τα πάνω τους» προσδοκώντας χαλάρωση στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κέρδισε 1,27% ή 430,05 μονάδες στις 34.409 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,23% ή 53,57 μονάδες στις 4.426 μονάδες, , σημειώνοντας το μεγαλύτερο σερί ανόδου του από το 2021.

Ο Nasdaq ισχυροποιήθηκε 1,15% ή 156,34 μονάδες στις 13.782 μονάδες, με τη μετοχή της Microsoft να «χτυπάει» ιστορικό υψηλό, με αξία στα 348,10 δολάρια.

Η προσοχή στα επιτόκια

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται οι επόμενες κινήσεις της Fed μετά από το «πάγωμα» στις αυξήσεις των επιτοκίων που ανακοινώθηκε την Τετάρτη από την τράπεζα.

Σημαντική μερίδια των επενδυτών φαίνεται να προεξοφλεί πως η Fed έχει φτάσει κοντά στο απόγειο της σύσφιξης της νομισματικής της πολιτικής, παρά το «παράθυρο» για νέες αυξήσεις των επιτοκιών της Fed που άφησε ανοιχτό την Τετάρτη ο επικεφαλής της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αγορές δίνουν 67% πιθανότητες για μια αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, σύμφωνα με το FedWatch του CME Group. Το αντίστοιχο ποσοστό το μεσημέρι της Πέμπτης ανερχόταν στο 64,5%.

Εμπορεύματα

Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν για την Πέμπτη τα συμβόλαια του πετρελαίου, εν μέσω των προσδοκιών για αύξηση της ενεργειακής ζήτησης, ιδιαίτερα από την αγορά της Ευρώπης. Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Ιουλίου, κέρδισαν 3,4% ή 2,35 δολάρια στα 70.62 δολάρια ανά βαρέλι, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Αυγούστου, κέρδισαν περίπου 0,1% ή 1,80 δολάρια στα 1.970,70 δολάρια ανά ουγγιά, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Απώλειες 2,6% κατέγραψε η μετοχή της Kroger αφότου η αμερικανική αλυσίδα πολυκαταστημάτων και σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε μικρή άνοδο των εσόδων της. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 1,51 δολάρια έναντι 1,45 δολαρίων το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή στα 1,46 δολάρια.

Μάκρο

Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Μάιο ενισχύθηκαν 0,3% έναντι αύξησης 0,4% τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια συρρίκνωση 0,2%.

Εξάλλου, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Ιουνίου ανήλθαν σε 262.000 έναντι 261.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 245.000 αιτήσεις.

Ακόμα, ο δείκτης της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ που μετρά τις προοπτικές των επιχειρήσεων στην κρίσιμη -οικονομικά- περιοχή της Φιλαδέλφεια (Philly Fed) για τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στις -13,7 μονάδες έναντι -10,4 μονάδων τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις -14 μονάδες.

Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ για τον Μάιο καθώς συρρικνώθηκε 0,2% έναντι αύξησης 0,5% τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο 0,1%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε «αμηχανία» οι ευρωαγορές μετά από την ΕΚΤ

Δεν «αφήνει» το «γκάζι» η ΕΚΤ: Νέα αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης

Λαγκάρντ: Τα επιτόκια θα παραμείνουν τόσο περιοριστικά όσο απαιτεί ο πληθωρισμός - Νέα αύξηση τον Ιούλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider