Τετραήμερο πτωτικό σερί για τις ευρωαγορές με φόντο την BoE

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τετραήμερο πτωτικό σερί για τις ευρωαγορές με φόντο την BoE
Στο «κόκκινο» έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήριο, μετά από ένα «μπαράζ» αποφάσεων για αύξηση των επιτοκίων από Κεντρικές Τράπεζες, με εκείνη της BoE να προκαλεί πάντως τους μεγαλύτερους τριγμούς.

Στο «κόκκινο» έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήριο, μετά από ένα «μπαράζ» αποφάσεων για αύξηση των επιτοκίων από Κεντρικές Τράπεζες, με εκείνη της BoE να προκαλεί πάντως τους μεγαλύτερους τριγμούς.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 τερμάτισε 0,51% χαμηλότερα στις 454 μονάδες, μετριάζοντας πάντως τις απώλειες της τάξεως του 1% που γνώριζε νωρίτερα. Σε κλοιό πιέσεων βρέθηκαν οι τράπεζες, γνωρίζοντας «βουτιά» 2%, ενώ ο κλάδος του αυτοκινήτου έχασε 1,4%. Σημειωτέον ότι ο Stoxx 600 κλείνει σε «κόκκινο έδαφος» για τέταρτη διαδοχική ημέρα.

Όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,76% στις 7.502 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση 0,79% στις 7.203 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με απώλειες 0,22% στις 15.988 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε 0,72% χαμηλότερα στις 27.410 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να «πέφτει» 0,76% στις 9.364 μονάδες.

Οι επενδυτές είχαν σήμερα να αφομοιώσουν σειρά αποφάσεων νομισματικής πολιτικής.

Συγκεκριμένα, σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου (κατά 50 μονάδες βάσης), σε επίπεδα πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, προχώρησε η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE), ενώ και η Κεντρική Τράπεζα τη Τουρκίας αποφάσισε να αυξήσει τα επιτόκιά της στο 15% από 8,5%. Παράλληλα, σε νέα αύξηση των επιτοκίων της προχώρησε και η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB), αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής το επόμενο χρονικό διάστημα.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Ocado κατέγραψε «άλμα» 32% μετά τις πληροφορίες για πιθανή εξαγορά, με δυνητικό μνηστήρα και την Amazon.

Στα μάκρο της ημέρας, ενίσχυση κατέγραψε ο κλάδος της μεταποίησης στην οικονομία της Γαλλίας για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Insee) την Πέμπτη. Ο γενικός δείκτης εμπιστοσύνης στη μεταποίηση διαμορφώθηκε στις 101 μονάδες έναντι 99 τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν να παραμείνει στις 99 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βουτιά» για την τουρκική λίρα - Σε νέα ιστορικά χαμηλά, μετά την αύξηση των επιτοκίων

Ford: Πήρε δάνειο 9,2 δισ. δολαρίων για να επεκτείνει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Deutsche Bank: «Βλέπει» ανάκαμψη των επενδυτικών εσόδων στο β' εξάμηνο του 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider