Κέρδη στην Wall Street με τραπεζική «ώθηση» και φόντο τα θετικά μάκρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στην Wall Street με τραπεζική «ώθηση» και φόντο τα θετικά μάκρο
«Άλμα» άνω των 200 μονάδων γνωρίζει ο Dow Jones, μετά τον τελευταίο γύρο των ενθαρρυντικών μακρο και τα stress tests της Fed, με τους άλλους δύο δείκτες της Wall Street να ακολουθούν με ηπιότερα κέρδη.

Τελευταία ενημέρωση 19:24

«Άλμα» άνω των 200 μονάδων γνωρίζει ο Dow Jones, μετά τον τελευταίο γύρο ενθαρρυντικών μακροοικονομικών στοιχείων που ήλθαν σήμερα στη δημοσιότητα, αλλά και μετά τα αποτελέσματα των stress tests της Fed - με τους άλλους δύο δείκτες της Wall Street να ακολουθούν με ηπιότερα κέρδη.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 270 μονάδες ή 0,8% στις 34.123 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,41% φθάνοντας στις 4.394 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,03% στις 13.595 μονάδες.

Σε θετικό έδαφος κινούνται, εν τω μεταξύ, οι τραπεζικές μετοχές, αφ'ότου τα μεγαλύτερα ιδρύματα των ΗΠΑ πέρασαν τα ετήσια stress tests της Fed. Συγκεκριμένα, οι μετοχές των JP Morgan και Wells Fargo κερδίζουν άνω του 3%, ενώ της BofA σημειώνει άνοδο άνω του 2%.

Σημειωτέον ότι και οι 23 αμερικανικές τράπεζες που συμμετείχαν στα ετήσια stress test της Federal Reserve επέδειξαν αντοχή στο σενάριο ραγδαίας ύφεσης, ενώ διατήρησαν τον δανεισμό σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Κέρδη 2% καταγράφει, την ίδια ώρα, η μετοχή της Micron Technology, μετά τα υψηλότερα των εκτιμήσεων έσοδα που ανακοίνωσε η εταιρεία κατασκευής τσιπ.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, θετικό «σήμα» εξέπεμψαν τα σημερινά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, καθώς η ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου αναθεωρήθηκε προς τα πάνω.

Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ «έτρεξε» με ρυθμό 2% σε τριμηνιαίο επίπεδο, έναντι ανάπτυξης 1,3% στην προκαταρκτική μέτρηση.

Παράλληλα, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων υποχώρησε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας, την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια ένδειξη ανθεκτικότητας της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 26.000 στις 239.000, από τα αναθεωρημένα επίπεδα των 265.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Επίσης, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τα όποια μηνύματα γύρω από την επιτοκιακή πολιτική της Fed. Σήμερα, ο Τζερόμ Πάουελ «έδειξε» προς τουλάχιστον δύο ακόμα αυξήσεις φέτος, μετά την παύση αυτού του μήνα που έδωσε «πρόσκαιρη» ανακούφιση στις αγορές.

Αυτά, καθώς πλησιάζει του πρώτου εξαμήνου του 2023, με την Wall Street να έχει «κλειδώσει» ισχυρές επιδόσεις. Ο S&P 500 βρίσκεται 14% υψηλότερα μέχρι στιγμής φέτος, ενώ ο Nasdaq έχει γνωρίσει «άλμα» σχεδόν 30% οδεύοντας προς το καλύτερο εξάμηνο από το 1983. Ο Dow Jones μένει λίγο πιο πίσω, με άνοδο 2% για το 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fed: Οι 23 μεγαλύτερες τράπεζες πέρασαν τα stress tests, είναι όμως αυτό αρκετό;

Γερμανία: Ανοδικά ο πληθωρισμός για τον Ιούνιο - Εντός των εκτιμήσεων

Ισπανία: Σε πολυετές χαμηλό ο πληθωρισμός - Κάτω από τον στόχο της ΕΚΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider