«Μπερδεμένες» οι ευρωαγορές μετά τα μικτά μηνύματα για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μπερδεμένες» οι ευρωαγορές μετά τα μικτά μηνύματα για τον πληθωρισμό
Μικτές διαθέσεις επικράτησαν στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μετά τα τελευταία - επίσης μικτά - στοιχεία για τον πληθωρισμό. 

Μικτές διαθέσεις επικράτησαν στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μετά τα τελευταία - επίσης μικτά - στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 τερμάτισε με οριακά κέρδη 0,13%, με τον κλάδο του λιανεμπορίου να γνωρίζει τις καλύτερες επιδόσεις (+1,8%), στο φόντο των ισχυρών κερδών που ανακοίνωσε η H&M, η μετοχή της οποίας γνώρισε ράλι 18%.

Όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,38% στις 7.471 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,36% στις 7.312 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 0,01% φθάνοντας στις 15.946 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε 1,05% υψηλότερα στις 27.928 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 0,31% στις 9.510 μονάδες.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γερμανία και στην Ισπανία, με το «βλέμμα» σταθερά στραμμένο στην ΕΚΤ, η οποία παρακολουθεί τα μεγέθη της Ευρωζώνης για τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία παρουσίασε άνοδο για τον Ιούνιο, η οποία ωστόσο κινήθηκε εντός των προβλέψεων των αναλυτών και η οποία επιβεβαίωσε τις υψηλές τιμές που καταγράφονται στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Από την άλλη, ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ισπανία -εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης- διαμορφώθηκε στο 1,6% για τον Ιούνιο έναντι 2,9% τον Μάιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, φθάνοντας σε χαμηλό δύο ετών και κάτω από τα κρίσιμα επίπεδα του 2%.

Παράλληλα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη για τον Ιούνιο (μετρά την εμπιστοσύνη μεταξύ των επιχειρήσεων και των καταναλωτών) διαμορφώθηκε στις 95,3 μονάδες έναντι 96,5 μονάδων τον Μάιο.

Επίσης, οι επενδυτές επεξεργάζονται και τα μηνύματα γύρω από την επιτοκιακή πολιτική της Fed. Σήμερα, ο Τζερόμ Πάουελ «έδειξε» προς τουλάχιστον δύο ακόμα αυξήσεις φέτος, μετά την παύση αυτού του μήνα που έδωσε «πρόσκαιρη» ανακούφιση στις αγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σουηδία: Σε ιστορικό χαμηλό «διολίσθησε» η κορόνα, μετά την αύξηση των επιτοκίων

«Overweight» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Νέες αυξημένες τιμές στόχοι

Ανοδική εκτόνωση στο Χρηματιστήριο - «Ράλι» σε όλο το ταμπλό

gazzetta
gazzetta reader insider insider