Επιφυλακτικές κινήσεις καταγράφονται στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα που έρχονται στη δημοσιότητα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί οριακά κατά 0,06%, παρουσιάζοντας πάντως συχνές μεταβολές προσήμων, με τον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών να χάνει 0,95%.
Όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 χάνει 0,02% στις 7.405 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,10% στις 7.284 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 0,15% φθάνοντας στις 16.045 μονάδες.
Την ίδια ώρα, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώνεται 0,01% υψηλότερα στις 28.612 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να «διολισθαίνει» κατά 0,04% στις 9.434 μονάδες.
Η μετοχή της Ocado είναι μεταξύ εκείνων με τις καλύτερες επιδόσεις, γνωρίζοντας «άλμα» 16%, μετά τα αποτελέσματα α΄εξαμήνου και την επιστροφή σε κερδοφορία το β' τρίμηνο, ενώ η Novartis προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για τα κέρδη στο σύνολο του οικονομικού 2023, με την ελβετική φαρμακευτική να σημειώνει ισχυρές πωλήσεις στο β' τρίμηνο του 2022.
Στο «μέτωπο» της ΕΚΤ, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας, Ιγκνάσιο Βίσκο, ανέφερε σήμερα ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη μπορεί να υποχωρήσει ταχύτερα από αυτό που αναμένεται.
Χθες, το μέλος του ΔΣ Γιοακίμ Νάγκελ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ΕΚΤ πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια εκ νέου, αυτόν τον μήνα, βασίζοντας την απόφαση του Σεπτεμβρίου στα τελευταία οικονομικά στοιχεία.
Στην Ασία, στα χρηματιστήρια κυριάρχησαν μικτά πρόσημα, με τις μετοχές στο Χονγκ Κονγκ να γνωρίζουν «βουτιά» 2%, με τον Shanghai στην Κίνα να χάνει 0,32% και τον Shenzhen 0,4%.
Εν τω μεταξύ, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,32%, με τον Topix να κερδίζει 0,59%.
Την ίδια ώρα, ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε πτώση 0,43%, με τον Kosdaq πάντως να σημειώνει κέρδη1,76%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 μηνών.
Η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα, κατέγραψε ετήσια αύξηση 3,8% στο πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας (NBS). Μόνο για τον Ιούνιο, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε ετήσια αύξηση 4,4%, ποσοστό μεγαλύτερο από την αύξηση του 3,5% που είχε καταγραφεί τον Μάιο, σύμφωνα με το NBS.