Χρυσός: «Κλείσιμο» σε υψηλό έξι εβδομάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: «Κλείσιμο» σε υψηλό έξι εβδομάδων
Στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Ιουνίου διαμορφώθηκαν την Τρίτη οι τιμές στα συμβόλαια του χρυσού.

Στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Ιουνίου διαμορφώθηκαν την Τρίτη οι τιμές στα συμβόλαια του χρυσού.

Τα πρόσφατα κέρδη για τον χρυσό πυροδοτήθηκαν από την απότομη πτώση του δολαρίου την περασμένη εβδομάδα εν μέσω προσδοκιών ότι η Fed είναι «κοντά στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων, αφού τόσο οι πληθωριστικοί δείκτες CPI όσο και PPI ήταν πιο αδύναμοι από το αναμενόμενο» δήλωσε στο Marketwatch ο Fawad Razaqzada, αναλυτής αγοράς στο City Index και στο Forex.com.

Τα αδύναμα στοιχεία λιανικών πωλήσεων και βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ τα οποία ανακοινώθηκαν την Τρίτη «τροφοδότησαν περαιτέρω αυτές τις προσδοκίες, προκαλώντας πτώση των αποδόσεων, κάτι που με τη σειρά του βοήθησε στη στήριξη περιουσιακών στοιχείων χαμηλής και μηδενικής απόδοσης, όπως ο χρυσός και το ασήμι», προσέθεσε.

Ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου σημείωσε άνοδο 24,40 δολάρια ή σχεδόν 1,3%, για να διαμορφωθεί στα 1.980,80 δολάρια η ουγγιά στην Comex. Αυτό ήταν το υψηλότερο κλείσιμο συμβολαίου από τις 6 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Οι τιμές του ασημιού παράδοσης Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 11,2 σεντς ή 0,5%, στα 25,13 δολάρια ανά ουγγιά.

Η πλατίνα παράδοσης προσέθεσε 13,90 δολάρια ή 1,4% στα 1.001,40 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο για τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 36,90 δολάρια ή 2,8%, στα 1.318 δολάρια ανά ουγγιά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησαν κατά 2 σεντς, ή 0,5%, στα 3,824 δολάρια ανά λίβρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στον «κατήφορο» ο χρυσός, μετά από μία εβδομάδα ισχυρών επιδόσεων

Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές - Ράλι 19% για την Ocado

Ισπανία: Πρόστιμο 194 εκατ. ευρώ σε Amazon και Apple από την Eπιτροπή Ανταγωνισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider