Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed - «Άλμα» 20% για την Rolls-Royce

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed - «Άλμα» 20% για την Rolls-Royce
Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, εν αναμονή της σημερινής απόφασης για τα επιτόκια από την Fed, αλλά και με το βλέμμα στον τελευταίο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων. 

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, εν αναμονή της σημερινής απόφασης για τα επιτόκια από την Fed, αλλά και με το βλέμμα στον τελευταίο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,10% στις 467 μονάδες.

Όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,12% στις 7.700 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει πτώση 0,93% «διολισθαίνοντας» στις 7.346 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη χάνει 0,06% φθάνοντας στις 16.202 μονάδες.

Ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,39% στις 29.080 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να διαμορφώνεται 0,20% υψηλότερα στις 9.538 μονάδες.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται, μεταξύ άλλων, στα εταιρικά αποτελέσματα, με τη μετοχή της LVMH να γνωρίζει «βουτιά» 3,6%, μετά την απρόσμενη υποχώρηση των πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της βρετανικής εταιρείας Rolls-Royce σημειώνει «άλμα» 20%, μετά την αναβάθμιση των προβλέψεών της για τα κέρδη του έτους.

Την ίδια ώρα, ο τραπεζικός κλάδος κινείται 0,1% υψηλότερα, μετά τα αποτελέσματα των Deutsche Bank και UniCredit που ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων. Επίσης, αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις ανακοίνωσε και η Banco Santander, με την εγχώρια αγορά να παράγει τα υψηλότερα κέρδη της ισπανικής τράπεζας για πρώτη φορά σε περισσότερο από μια δεκαετία, ενισχυμένη από την αύξηση των επιτοκίων.

Άνω των προσδοκιών ήταν και τα κέρδη β' τριμήνου της Puma, εν μέσω αύξησης της ζήτησης στην Κίνα.

Σήμερα, οι αγορές αναμένουν επίσης τη νέα απόφαση της Fed για τα επιτόκια, «στοιχηματίζοντας» σε αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης, μετά την παύση του Ιουνίου.

Την Πέμπτη, αναμένεται και η απόφαση της ΕΚΤ, η οποία επίσης εκτιμάται ότι θα μείνει στον δρόμο της σύσφιξης με μια ακόμα κίνηση 25 μονάδων βάσης, ενώ την Παρασκευή είναι η σειρά της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Στην Ασία, τα χρηματιστήρια κινήθηκαν κυρίως πτωτικά, με τον ιαπωνικό Nikkei να κλείνει στις 32.668,34 μονάδες και τον Topix να χάνει 0,1%.

Την ίδια ώρα, ο νοτιοκορεάτικος Kospi κατέγραψε απώλειες 2%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,52%. Ο Shanghai «έπεσε» 0,4% και ο Shenzhen βρέθηκε 0,5% κάτω.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταθεροποιητικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο - Χαμηλά ο τζίρος

Έρευνα Bundesbank: «Κόφτη» βάζουν οι γερμανικές τράπεζες σε δάνεια επιχειρήσεων που βλάπτουν το περιβάλλον

Εφορία: Ελεγκτικό σαφάρι σε ελεύθερους επαγγελματίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider