Χωρίς κατεύθυνση η Wall Street μετά από Fed και Πάουελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χωρίς κατεύθυνση η Wall Street μετά από Fed και Πάουελ
Η Wall Street καταγράφει μεικτά πρόσημα την Τετάρτη μετά την αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% από την Fed, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Τελευταία ενημέρωση 22:21

Η Wall Street καταγράφει μεικτά πρόσημα την Τετάρτη μετά την αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% από την Fed, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Ο Dow Jones κερδίζει 0,07% στις 35.462 μονάδες και βαδίζει ολοταχώς για το «13x13», κάτι που έχει να επιτύχει από τον Ιανουάριο του 1987. Εάν ο δείκτης καταγράψει 14 συνεχόμενες ημέρες ανόδου, θα είναι για πρώτη φορά που το καταφέρνει από τον Ιούνιο του 1897, περίπου ένα έτος μετά τη δημιουργία του, τον Μάιο του 1896.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,21% στις 4.557 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διολισθαίνει 0,44% στις 14.082 μονάδες. Η Fed αύξησε τα επιτόκιά της στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών, με τον πρόεδρό της, Τζερόμ Πάουελ, να διαμηνύει πως θα ακολουθηθεί μια προσέγγιση «πιστή στα δεδομένα», ενώ συμπλήρωσε πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει «πολύ δρόμο μπροστά της» προκειμένου να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%.

Μάκρο

Κάμψη κατέγραψαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας την Τετάρτη. Οι πωλήσεις νέων κατοικιών ανήλθαν σε 697.000 έναντι 715.000 τον Μάιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 725.000 κατοικίες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Ισχυρά κέρδη καταγράφει η μετοχή της Alphabet, στον απόηχο των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε την Τρίτη η μητρική της Google και τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα έσοδα από διαφημίσεις της Google ανήλθαν σε 58,14 δισ. δολάρια, από 56,29 δισ. δολάρια πέρυσι. Οι διαφημίσεις YouTube ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών στα 7,67 δισ. δολάρια, από 7,34 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος.

Απώλειες σημειώνει ο τίτλος της Microsoft, μια μέρα μετά από την κάμψη στην ανάπτυξη των εσόδων που ανακοίνωσε ο τεχνολογικός όμιλος την Τρίτη. Το τμήμα Intelligent Cloud της Microsoft συνέβαλε με έσοδα 23,99 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 15% και πάνω από τη συνηεναιτική εκτίμησ των 23,79 δισ. δολαρίων των αναλυτών που συμμετείχαν στην έρευνα του StreetAccount. Η μονάδα περιλαμβάνει το cloud Azure, τον SQL Server, τον Windows Server, το Visual Studio, το Nuance, το GitHub και τις εταιρικές υπηρεσίες.

Άνοδο πλέον του 3% έχει η μετοχή της Boeing με την αμερικανική εταιρεία να εμφανίζει αύξηση στην παραγωγή αεροσκαφών για το β' τρίμηνο του 2023.

Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν ε 19,75 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 18% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν έσοδα 18,45 δισ. δολαρίων. Οι ζημίες ανά μετοχή έφτασαν τα 149 εκατ. δολάρια ή 25 σεντ ανά μετοχή έναντι ζημιών 160 εκατ. δολαρίων ή 32 σεντ ανά μετοχή στο β' τρίμηνο του 2022. Οι προσαρμοσμένες ζημίες ανά μετοχή έφτασαν τα 82 σεντ έναντι εκτίμησης των αναλυτών για ζημίες 88 σεντ ανά μετοχή.

Ήπια κέρδη εμφανίζει η μετοχή της Coca-Cola, που αναθεώρησε προς τα πάνω το guidance κερδών για το σύνολο του οικονομικού έτους. Ο γίγαντας των ανθρακούχων ποτών ανέφερε καθαρά κέρδη β' τριμήνου ύψους 2,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 59 σεντς ανά μετοχή, από 1,91 δισεκατομμύρια δολάρια ή 44 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Airbus: Αύξηση 34% στα κέρδη, με «πάτημα» τις αυξημένες παραδόσεις αεροπλάνων 

Ηλεκτροκίνηση: Η Volkswagen «μπαίνει» στην κινεζική Xpeng, με 700 εκατ. δολάρια

Ανδρουλάκης: Με παρακολουθούσαν 3 φορές με το Pretador

gazzetta
gazzetta reader insider insider