Χρυσός: Στο «κόκκινο» μετά την άνοδο σε δολάριο και αποδόσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Στο «κόκκινο» μετά την άνοδο σε δολάριο και αποδόσεις
Στο «κόκκινο» μπήκε ο Αύγουστος για τον χρυσό καθώς η ανατίμηση του δολαρίου επιβάρυνε τις τιμές των πολύτιμων μετάλλων.

Στο «κόκκινο» μπήκε ο Αύγουστος για τον χρυσό καθώς η ανατίμηση του δολαρίου επιβάρυνε τις τιμές των πολύτιμων μετάλλων ακόμη και μετά τα τελευταία στοιχεία για τον μεταποιητικό τομέα των ΗΠΑ που έδειξαν ότι συρρικνώθηκε για ένατο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο.

Τα συμβόλαια χρυσού που λήγουν τον Δεκέμβριο υποχώρησαν κατά 30,40 δολάρια ή 1,5%, για να διαμορφωθούν στα 1.978,80 δολάρια ανά ουγγιά στην Comex.

Οι τιμές στα συμβόλαια ασημιού παράδοσης Σεπτεμβρίου διολίσθησαν κατά 65 σεντς, ή 2,6%, κλείνοντας στα 24,33 δολάρια ανά ουγγιά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης παλλαδίου παράδοσης τον Σεπτέμβριο υποχώρησαν κατά 38,50 δολάρια ή 3%, για να διαμορφωθούν στα 1.237,10 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας παράδοσης τον Οκτώβριο υποχώρησαν κατά 18,20 δολάρια ή 1,9% κλείνοντας στα 940,40 δολάρια ανά ουγγιά.

Οι τιμές του χαλκού υποχώρησαν κατά 10 σεντς ή 2,5%, λήγοντας στα 3,91 δολάρια ανά λίβρα.

Οι τιμές δέχθηκαν πιέσεις την Τρίτη, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων ανέβηκαν υψηλότερα και το δολάριο σταθεροποιήθηκε, παρά τα μικτά οικονομικά στοιχεία που προσφέρουν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ.

«Ο χρυσός θα χρειαστεί να δει τις αποδόσεις των ομολόγων δημοσίου να πέφτουν, αλλά αυτό μπορεί να μην συμβεί έως ότου η αγορά τιμολογήσει πλήρως όλες τις πιο μακροχρόνιες εκδόσεις που προέρχονται από το δημόσιο», έγραψε σε σημείωμα ο Edward Moya, Senior Analyst της Oanda, σύμφωνα με το Marketwatch. «Η βόλτα του χρυσού στη λιακάδα πλησιάζει, αλλά πρώτα οι αγορές πρέπει να δουν το τέλος του selloff στην αγορά ομολόγων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Εγκλωβίστηκαν» στην αβεβαιότητα για την οικονομία οι ευρωαγορές

ΕΤΕ: Ξεπέρασε το μισό δισ. ευρώ η κερδοφορία α' εξαμήνου - Ανοδικές τάσεις στα έσοδα

ΗΠΑ: Αύξηση στα έσοδα της Marriott λόγω της ισχυρής ανάκαμψης από την Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider