Πετρέλαιο: Σε νέα υψηλά για το 2023 λόγω της μείωσης των αποθεμάτων καυσίμων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Σε νέα υψηλά για το 2023 λόγω της μείωσης των αποθεμάτων καυσίμων
«Οι ελλείψεις σε προϊόντα διύλισης συνεχίζουν να είναι ανοδικές για την αγορά πετρελαίου», δήλωσε στο Reuters ο Andrew Lipow, πρόεδρος της Lipow Oil Associates στο Χιούστον.

Νέα υψηλά έπιασαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη με το brent να αγγίζει το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο μετά από μια απότομη μείωση των αποθεμάτων καυσίμων στις ΗΠΑ και τις περικοπές της παραγωγής στη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία.

Το brent κέρδισε 1,38 δολάρια ή 1,6%, στα 87,55 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο από τις 27 Ιανουαρίου.

Το αμερικάνικο αργό έκλεισε 1,48 δολάρια ή 1,8% υψηλότερα στα 84,40 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2022.

Πίσω στο Nymex, η βενζίνη παράδοσης Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 2,9% για να κλείσει στα 2,928 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Σεπτεμβρίου εκτινάχθηκε 3,9% στα 3,207 δολάρια το γαλόνι.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 6,6% για να κλείσει στα 2,959 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,7 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα αποστάγματος, που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 1,7 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters ότι και τα δύο θα διατηρηθούν ως επί το πλείστον σταθερά.

«Οι ελλείψεις σε προϊόντα διύλισης συνεχίζουν να είναι ανοδικές για την αγορά πετρελαίου», δήλωσε στο Reuters ο Andrew Lipow, πρόεδρος της Lipow Oil Associates στο Χιούστον.

Οι αγορές υποχώρησαν σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, υψηλότερη από την αναμενόμενη, κατά 5,85 εκατομμύρια βαρέλια, μετά από την πτώση ρεκόρ την προηγούμενη εβδομάδα.

Η μείωση των αποθεμάτων καυσίμων στις ΗΠΑ βοήθησε στην αντιστάθμιση ορισμένων ανησυχιών για τη ζήτηση αφού τα κινεζικά στοιχεία την Τρίτη έδειξαν ότι οι εισαγωγές αργού πετρελαίου τον Ιούλιο μειώθηκαν κατά 18,8% από τον προηγούμενο μήνα στο χαμηλότερο ημερήσιο ποσοστό από τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Τρίτη ημέρα απωλειών - Σε χαμηλό δύο εβδομάδων

Ευρωαγορές: Κλείσιμο στο «πράσινο» καθώς καταλαγιάζει η «καταιγίδα» με τις ιταλικές τράπεζες

Χαμηλοί τόνοι και επιλεκτικό ενδιαφέρον στο Χρηματιστήριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider