Χρυσός: Τρίτη ημέρα απωλειών - Σε χαμηλό δύο εβδομάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Τρίτη ημέρα απωλειών - Σε χαμηλό δύο εβδομάδων
Οι επενδυτές περίμεναν την επόμενη ανακοίνωση στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που αναμένεται την Πέμπτη, τα οποία θα μπορούσαν να παρέχουν κάποια εικόνα για το εάν η Fed θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.

Τρίτη ημέρα υποχώρησης ήταν η Τετάρτη για τον χρυσό, πέφτοντας μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές περίμεναν τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, μετά από στοιχεία από την Κίνα που δείχνουν ότι ο αποπληθωρισμός επανεμφανίστηκε στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Τα συμβόλαια του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου μειώθηκαν κατά 9,30 δολάρια ή 0,5%, για να διαμορφωθούν στα 1.950,60 δολάρια ανά ουγγιά. Αυτός ήταν ο χαμηλότερος διακανονισμός από τις 27 Ιουλίου, όταν έληξε στα 1945,70 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Τα συμβόλαια αργύρου παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησαν κατά 8 σεντς, ή 0,3%, φθάνοντας στα 22,73 δολάρια ανά ουγγιά.

Τα συμβόλαια παλλαδίου παράδοσης Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 13,40 δολάρια ή 1,1%, φθάνοντας στα 1.231,50 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας παράδοσης Οκτωβρίου γνώρισαν πτώση 1,3%, για να διαμορφωθούν στα 892,70 δολάρια ανά ουγγιά.

Οι τιμές χαλκού παράδοσης Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 2 σεντς ή 0,5%, κλείνοντας στα 3,78 δολάρια ανά λίβρα.

Οι επενδυτές περίμεναν την επόμενη ανακοίνωση στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που αναμένεται την Πέμπτη, τα οποία θα μπορούσαν να παρέχουν κάποια εικόνα για το εάν η Fed θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal αναμένουν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Ιούλιο, στο ίδιο επίπεδο με την άνοδο 0,2% τον Ιούνιο. Τα στοιχεία του Ιουνίου ήταν πιο ήπια από ό,τι περίμεναν οι οικονομολόγοι, τροφοδοτώντας τις ελπίδες ότι η Fed θα μπορούσε να τερματίσει την εκστρατεία της για αυξήσεις επιτοκίων πιο γρήγορα.

«Το αύριο φέρνει τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, τα οποία θα αποτελέσουν σημαντικό σημείο αναφοράς για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ όταν η επιτροπή συνεδριάσει τον επόμενο μήνα για να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια ή εάν ο πληθωρισμός βρίσκεται πλέον σε αρκετά πτωτική τροχιά ώστε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να είναι σε θέση να αφήσει τα επιτόκια αμετάβλητα», δήλωσε ο Ρούπερτ Ρόουλινγκ, αναλυτής αγοράς στην Kinesis money, σε σχολιασμό μέσω email, τον οποίο επικαλείται το Marketwatch.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Κλείσιμο στο «πράσινο» καθώς καταλαγιάζει η «καταιγίδα» με τις ιταλικές τράπεζες

Χαμηλοί τόνοι και επιλεκτικό ενδιαφέρον στο Χρηματιστήριο

Β. Ψάλτης (Alpha Bank): Μέρισμα 20% των κερδών το 2024 και πιθανή επαναγορά ιδίων μετοχών – Ανοδική αναθεώρηση στόχων

gazzetta
gazzetta reader insider insider