Σε υψηλά σχεδόν ενός μήνα ο χρυσός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά σχεδόν ενός μήνα ο χρυσός
Το μέταλλο επωφελείται τόσο από την πτώση του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων αλλά και από την «ανασφάλεια» που προκαλούν στην αγορά τα ανησυχητικά στοιχεία για την  πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ.

Στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Αυγούστου έκλεισαν την Τετάρτη οι τιμές του χρυσού, με το μέταλλο να επωφελείται τόσο από την πτώση του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων αλλά και από την «ανασφάλεια» που προκαλούν στην αγορά τα ανησυχητικά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, γεγονός που σπρώχνει τους επενδυτές προς το «ασφαλές καταφύγιο» του χρυσού.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν με κέρδη 7,9 δολαρίων/ουγγιά ή 0,4% και διαμορφώθηκαν στα 1.973 δολάρια/ουγγιά. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του μετάλλου από τις 4 Αυγούστου.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Δεκεμβρίου έχασε 0,1% και έκλεισε στα 25,10 δολάρια/ουγγιά, ενώ ο χαλκός Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,1% και διαμορφώθηκε στα 3,84 δολάρια/λίβρα.

Απώλειες 0,3% στα 983,30 δολάρια/ουγγιά κατέγραψε η πλατίνα παραδόσεως Οκτωβρίου, ενώ τα συμβόλαια Δεκεμβρίου για το παλλάδιο διαμορφώθηκαν στα 1.229 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας απώλειες 2,2%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η επιμονή των πληθωριστικών πιέσεων σε Γερμανία και Ισπανία «πονοκεφαλιάζουν» την ΕΚΤ

ADP: Μικρότερη των εκτιμήσεων η αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατά 177.000

Μεικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider