Πετρέλαιο: Στο υψηλότερο κλείσιμο εντός του 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Στο υψηλότερο κλείσιμο εντός του 2023
Οι τιμές στις ΗΠΑ για τον πρώτο μήνα αυξήθηκαν κατά 7,2% στην εβδομάδα.

Τον υψηλότερο διακανονισμό τους εντός του τρέχοντος έτους σημείωσαν τα συμβόλαια πετρελαίου, με τις τιμές στις ΗΠΑ για τον πρώτο μήνα να αυξάνονται κατά 7,2% στην εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Dow Jones.

Με τη Σαουδική Αραβία να μειώνει τις εξαγωγές κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως τον Αύγουστο και πιθανόν να επεκτείνει τις περικοπές στο τέταρτο τρίμηνο, «η αγορά δικαίως τιμολογεί σε μια προοπτική σφιχτότερων αποθεμάτων καθώς εργαζόμαστε προς το 2024», δήλωσε στο Marketwatch ο Troy Vincent, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο DTN.

Στα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου, το αμερικάνικο αργό πετρέλαιο σκαρφάλωσε 1,92 δολάρια ή 2,3%, κλείνοντας στα 85,55 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Οι τιμές με βάση το συμβόλαιο του πρώτου μήνα έληξαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2022.

Το brent παράδοσης Νοεμβρίου πρόσθεσε 1,72 δολάρια ή 2%, στα 88,55 δολάρια το βαρέλι στην ICE Futures Europe, μετά την άνοδο 1,5% τον Αύγουστο. Είδε μια εβδομαδιαία άνοδο 5,5% και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Νοεμβρίου.

Η βενζίνη παράδοσης Οκτωβρίου έκλεισε στα 2,59 δολάρια το γαλόνι, αύξηση 1% για τη συνεδρίαση, αλλά μειωμένη κατά 2% για την εβδομάδα, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Οκτωβρίου έχασε 0,3% στα 3,11 δολάρια το γαλόνι, σημειώνοντας 5% εβδομαδιαία απώλεια.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε 0,1% στα 2,77 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, σημειώνοντας αύξηση 4,1% την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Ήπια άνοδος την Παρασκευή και κέρδη 1,4% στην εβδομάδα

Ευρωαγορές: Μεικτή η εικόνα στους δείκτες στη «σκιά» της αμερικανικής αγοράς εργασίας

Χρηματιστήριο: Απότομη προσγείωση στις 1.300 μονάδες - Πιέσεις σε τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider