Νέος γύρος απωλειών για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέος γύρος απωλειών για τον χρυσό
Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 0,4%, για να διαμορφωθεί στα 1.944,20 δολάρια η ουγγιά στην Comex.

Ο χρυσός κατέγραψε πτώση για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση την Τετάρτη, με τις τιμές των πιο ενεργών συμβολαίων του να διαμορφώνονται σε χαμηλό από τις 25 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

Το πολύτιμο μέταλλο βρέθηκε υπό νέο κλοιό πιέσεων την Τετάρτη, καθώς τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ «ενίσχυσαν τις προσδοκίες σχετικά με τα επιτόκια της Fed ότι θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», όπως εκτίμησε μιλώντας στο MarketWatch ο Λουκμάν Οτουνούγκα, διευθυντής ανάλυσης αγοράς της FXTM.

«Το πολύτιμο μέταλλο παραμένει κάτω από το έλεος της ανατίμησης του δολαρίου και των αυξανόμενων αποδόσεων του Δημοσίου» επεσήμανε με τον χρυσό παράδοσης Δεκεμβρίου να υποχωρεί 0,4%, για να διαμορφωθεί στα 1.944,20 δολάρια η ουγγιά στην Comex. Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε σχεδόν 1,6%, στα 23,50 δολάρια η ουγγιά. Ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε στα 3,79 δολάρια η λίβρα, με πτώση1,6%. Η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου διολίσθησε 2% στα 915,30 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου απώλεσε 0,3% στα 1.210,70 δολάρια η ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενεργειακές και πληθωριστικές ανησυχίες έφεραν απώλειες στις ευρωαγορές

Κυριάρχησε η νευρικότητα στο ΧΑ - Πτώση με χαμηλό τζίρο

Σε χαμηλό 27 ετών τα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider