Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές πριν τη Fed

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές πριν τη Fed
Οι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά - Ράλι σε Μιλάνο και Μαδρίτη με άνοδο άνω του 1%. Στα «πράσινα» και το Λονδίνο με πληθωριστικό «γκάζι».

Τελευταία ενημέρωση 16:45

Κέρδη καταγράφουν την Τετάρτη οι ευρωαγορές με τα βλέμματα των επενδυτών παγκοσμίως να στρέφονται στις ΗΠΑ ενόψει της απόφασης της FOMC για τα επιτόκια της Fed.

Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά όταν ανακοινώσει την απόφαση της νομισματικής της πολιτικής αργά το βράδυ της Τετάρτης ώρα Ελλάδος. Παράλληλα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα δημοσιεύσει το τριμηνιαίο report της για μια σειρά από οικονομικούς δείκτες, συμπεριλαμβανομένου του ΑΕΠ, του πληθωρισμού και της ανεργίας.

Τούτου λεχθέντος, στα ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,90% στις 460 μονάδες, με τον κλάδο της υγείας να ηγείται των κερδών με άνοδο 0,9%, ενώ το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο διολισθαίνουν 0,8%. Ο Euro Stoxx 50 κερδίζει 0,10% στις 4.247 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει άνοδο 0,73% στις 15.779 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει κέρδη 0,92% στις 7.720 μονάδες, μετά και το χαμηλών 18 μηνών στο οποίο επιτάχυνε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώνεται στις 7.331 μονάδες με +0,68%. Ο IBEX 35 της Μαδρίτης κινείται στο +1,38% και τις 9.658 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο αγγίζει τις 29.188 μονάδες με άνοδo +1,50%.

Μάκρο

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Αύγουστο, σε μια μείωση-έκπληξη. Συγκεκριμένα, μειώθηκε στο 6,7%, ελαφρώς χαμηλότερα από τον προηγούμενο μήνα, με τις τιμές τροφίμων να κινούνται εξίσου καθοδικά. Σε μηνιαία βάση ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,3%.

Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για ετήσια άνοδο στο 7% και μηναία στο 0,7%. Ο δομικός ΔΤΚ — ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις μεταβαλλόμενες τιμές των τροφίμων, της ενέργειας, του αλκοόλ και του καπνού — διαμορφώθηκε στο 6,2% τους 12 μήνες έως το τέλος Αυγούστου, από 6,9% τον Ιούλιο.

Πτωτικά η Ασία

Σε αρνητικά εδάφη κινήθηκαν ως επί το πλείστον οι αγορές της Ασίας σήμερα, καθώς η Κίνα άφησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια των δανείων ενός και πέντε ετών, ενώ οι επενδυτές κράτησαν επιφυλακτική στάση για την απόφαση επιτοκίων της Fed. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 0,66% για να κλείσει στις 33.023,78 μονάδες, ενώ ο Topix έχασε 1%, καταγράφοντας την τρίτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,46% και έκλεισε στις 7.163,3 μονάδες, σημειώνοντας επίσης απώλειες για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Αντίθετα, το Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε κατά 0,02% υψηλότερα στις 2.559,77 μονάδες, αντισταθμίζοντας το ευρύτερο sell-off, αλλά ο Kosdaq υποχώρησε 0,13% στις 882,72 μονάδες. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,36% και οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν επίσης σε αρνητικό έδαφος, με τον CSI 300 να υποχωρεί 0,15%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Χαμηλότερο το κόστος για τις ελληνικές τράπεζες έναντι των ευρωπαϊκών από μια αλλαγή στο MRR

«Overweight» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Διαχειρίσιμο το κόστος των πλημμυρών - Αυξάνει τις τιμές στόχους

Στα 100 δολάρια το βαρέλι «βλέπει» η Goldman Sachs το πετρέλαιο - «Πίσω μας το μεγαλύτερο μέρος του ράλι»

gazzetta
gazzetta reader insider insider