«Σπάει» το πτωτικό σερί στην Wall Street με τεχνολογική ώθηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Σπάει» το πτωτικό σερί στην Wall Street με τεχνολογική ώθηση
Κέρδη καταγράφουν την Παρασκευή οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς η Wall Street οδεύει στη λήξη της εβδομάδας σε αρνητικό έδαφος.

Τελευταία ενημέρωση 22.26

Κέρδη καταγράφουν την Παρασκευή οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς η Wall Street οδεύει στη λήξη της εβδομάδας σε αρνητικό έδαφος.

Oι επενδυτές υποδέχθηκαν με σκεπτικισμό την πρόθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να διατηρήσει τα επιτόκιά της σε μεγαλύτερα επίπεδα για περισσότερο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα η εκτόξευση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων σε υψηλά άνω των 15 ετών ασκεί περαιτέρω πιέσεις στις μετοχές.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,17% στις 34.129 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,34% και διαμορφώνεται στις 4.344 μονάδες. Καλύτερη εικόνα, τέλος, για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος καταγράφει κέρδη 0,51% στις 13.291 μονάδες.

Σημειώνεται πως και οι τρεις δείκτες της Wall Street έρχονται από ένα τριήμερο πτωτικό σερί στον απόηχο της συνεδρίασης της Fed, με αποτέλεσμα να καταγράφουν ισχυρές απώλειες σε εβδομαδιαία κλίμακα. Συγκεκριμένα, ο Dow Jones χάνει μέχρι στιγμής 1,6%, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq υποχωρούν κατά 2,5% και 3,1% αντίστοιχα.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, κέρδη άνω του 3% σημειώνει η μετοχή της Ford στον απόηχο της φημολογίας για επίτευξη συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις μεταξύ διοίκησης και συνδικάτων που θα οδηγήσει στη λήξη των κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: Σινιάλα συρρίκνωσης εκπέμπει ο PMI τον Σεπτέμβριο - Ανησυχία για το 2ο εξάμηνο

Ρωσία: Κολοσσιαία αύξηση στις αμυντικές δαπάνες το 2024 με μπάτζετ 112 δισ. δολάρια

Intel: Πρόστιμο 376 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider