Πρόσω ολοτάχως για τα 100 δολάρια το πετρέλαιο με νέα άνοδο 3,6%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόσω ολοτάχως για τα 100 δολάρια το πετρέλαιο με νέα άνοδο 3,6%
To πετρέλαιο στις ΗΠΑ την Τετάρτη «σκαρφάλωσε» σε υψηλό σχεδόν 13 μηνών, μετά την περαιτέρω μείωση των εγχώριων αποθεμάτων αργού που πυροδότησε ανησυχίες για την προσφορά.

To πετρέλαιο στις ΗΠΑ την Τετάρτη «σκαρφάλωσε», μετά την περαιτέρω μείωση των εγχώριων αποθεμάτων αργού που πυροδότησε ανησυχίες για την προσφορά.

Το αργό West Texas Intermediate παράδοσης Νοεμβρίου έκανε άλμα 3,6%, κλείνοντας στα 93,68 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το υψηλότερο τελείωμά του από τις 29 Αυγούστου και τη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία άνοδο από τις 5 Μαΐου. Το Brent παράδοσης Νοεμβρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, διαμορφώθηκε στα 96,55 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας ράλι 2,8%, για το υψηλότερο φινίρισμά του από τις 7 Νοεμβρίου.

Η βενζίνη παράδοσης Οκτωβρίου κέρδισε 1,4% στα 2,599 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Οκτωβρίου ενισχύθηκε 2,8% φθάνοντας στα 3,315 δολάρια το γαλόνι. Το φυσικό αέριο παράδοσης Οκτωβρίου εκτινάχθηκε 4,1%, κλείνοντας στα 2,764 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια. «Οι τιμές του πετρελαίου είναι συνολικά σχετικά ισχυρές εν μέσω της τρέχουσας σύσφιγξης της προσφοράς» τονίζει στο Reuters ο αναλυτής της CMC Markets, Λιον Λι.«Οικονομικά στοιχεία από χώρες της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν πρόσφατα αποδυναμωθεί» προσθέτει και συμπληρώνει ότι οι τιμές του πετρελαίου τον Οκτώβριο ενδέχεται να παρουσιάσουν συνολικά μια ασταθή τάση. Είναι απίθανο να ξεπεράσει τα 100 δολάρια βραχυπρόθεσμα, αλλά αναμένεται να είναι ισχυρή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε χαμηλό 6,5 μηνών ο χρυσός

Αδυνατεί να βρει ρυθμό το Χρηματιστήριο - Νέες πιέσεις στα όρια των 1.200

Σε χαμηλό 6 μηνών οι ευρωαγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider