Wall Street: Τριήμερο ανοδικό σερί στη «σκιά» της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Τριήμερο ανοδικό σερί στη «σκιά» της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή
Συνεχίστηκε η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

Άνοδο για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψαν την Τρίτη οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς συνεχίστηκε η πτωτική πορεία των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, εν μέσω του κλίματος αβεβαιότητας που προκαλεί η νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 33.740 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 134 μονάδων ή 0,40%, όπως και ο διευρυμένος S&P 500 που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 4.358 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,52%. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη, με τον Nasdaq να σημειώνει άνοδο 0,58% στις 13.562 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, κέρδη 2% σημείωσε η μετοχή της PepsiCo, καθώς η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα κέρδη και στα έσοδα του γ' τριμήνου, ενώ άνοδο άνω του 5% κατέγραψαν οι τίτλοι των ενεργειακών Enphase Energy και Generac Holdings.

Σημειώνεται πως χθες Δευτέρα, οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς έκλεισαν στα πράσινα την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, λαμβάνοντας ώθηση από τις μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών αλλά και από τους κολοσσούς της αμυντικής βιομηχανίας, ενώ η πτώση των αποδόσεων των ομολόγων -που συνεχίστηκε και σήμερα με την απόδοση του δεκαετούς να υποχωρεί στο 4,655%- συνέβαλε στην γρήγορη αναστροφή της αρνητικής εικόνας.

Εμπορεύματα

Με κέρδη έκλεισαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να ενισχύεται για τρίτη διαδοχική ημέρα. Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 1.875,40 δολάρια/ουγγιά, καταγράφοντας άνοδο 0,6%, μετά και το «άλμα» 1% που σημείωσε στις συναλλαγές της Δευτέρας.

Στον αντίποδα, με ήπια πτώση οι τιμές του πετρελαίου, χάνοντας ένα μικρό μέρος από τα ισχυρά κέρδη που αποκόμισαν την Δευτέρα. Τα συμβόλαια Νοεμβρίου για το αμερικανικό αργό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 85,97 δολαρίων/βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες 0,41 δολαρίων/βαρέλι ή 0,5%. Χθες, το αμερικανικό αργό είχε κερδίσει 4,3%. Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό brent, με τα συμβόλαια Δεκεμβρίου να κλείνουν στα 87,65 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,6%, μετά την άνοδο 4,2% που σημείωσαν τη Δευτέρα.

Η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς έχει επιταχύνει την αστάθεια του πετρελαίου, μετά από σημαντικές διακυμάνσεις στις τιμές τον περασμένο μήνα, καθώς οι οικονομικές ανησυχίες επιβαρύνουν το ράλι που στηρίζεται στις περικοπές της προσφοράς από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ - «Πράξη απόλυτου κακού» η επίθεση της Χαμάς

Ευρωαγορές: Ράλι «κόντρα» στους φόβους για πολεμική ανάφλεξη

Ο «κατακερματισμός» της αγοράς ομολόγων... επέστρεψε και απειλεί την ΕΚΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider