Επιταχύνει τον βηματισμό της η Wall Street στον «χορό» των εταιρικών αποτελεσμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιταχύνει τον βηματισμό της η Wall Street στον «χορό» των εταιρικών αποτελεσμάτων
Ο Dow Jones ενισχύεται 1,02% στις 34.014 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,14% στις 4.377 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 1,28% στις 13.578 μονάδες

Τελευταία ενημέρωση 21:08

H Wall Street διαπραγματεύεται σε θετικό έδαφος τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για «κατακλυσμό» επιχειρηματικών ανακοινώσεων για τα οικονομικά τους μεγέθη, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται και οι αποδόσεις των ομολόγων.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,02% στις 34.014 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,14% στις 4.377 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 1,28% στις 13.578 μονάδες. Μάλιστα, ο S&P 500 προετοιμάζεται για μια πλούσια εβδομάδα, καθώς το 11% των εισηγμένων του θα παρουσιάσουν τις επιδόσεις τους για το τρίμηνο, με «αιχμή του δόρατος» τις Johnson & Johnson, Bank of America, Netflix και Tesla.

Ο νέος γύρος εταιρικών αποτελεσμάτων ακολουθεί τις αντίστοιχες ανακοινώσεις των JP Morgan, Wells Fargo και UnitedHealth που κέρδισαν τις προβλέψεις την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, αναλυτές στις Wall Street αναμένουν περισσότερη αστάθεια προς το τέλος του έτους, καθώς οι ομολογιακές αποδόσεις και οι πετρελαϊκές τιμές αυξάνονται, με τις πληθωριστικές πιέσεις παράλληλα να αποδεικνύονται σχετικά... επίμονες, εν μέσω της ένοπλης σύρραξης στη Μέση Ανατολή. Πάντως, στο επενδυτικό «μικροσκόπιο» βρίσκονται περισσότερα τα εταιρικά κέρδη και το τι θα κάνει η Fed με τα επιτόκια.

«Αναμένουμε ότι ομόλογα/μετοχές θα σημειώσουν ένα βραχυπρόθεσμο ράλι», εκτιμά ο αναλυτής Αγιάι Ρατζαχιάσκα της Barclays. «Η μεταβλητότητα στην αγορά και οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή επιβαρύνουν τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία» έσπευσε να προειδοποιήσει.

Mάκρο

Υποχώρησε σε αρνητικό έδαφος ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών της Fed της Νέας Υόρκης με τον τίτλο Empire State ο οποίος μετρά την μεταποιητική δραστηριότητα στην πολιτεία, χάνοντας 6,5 μονάδες τον Οκτώβριο στο -4,6, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η τράπεζα. Οι οικονομολόγοι περίμεναν -6, σύμφωνα με έρευνα της Wall Street Journal. Οποιαδήποτε ένδειξη κάτω από το μηδέν υποδηλώνει επιδείνωση των συνθηκών. Ο δείκτης για νέες παραγγελίες υποχώρησε 9,3 μονάδες και διαμορφώθηκε σε -4,2 τον Οκτώβριο. Ο δείκτης αποστολών υποχώρησε στις 1,4 μονάδες για τον μήνα. Οι μη εκπληρωμένες παραγγελίες υποχώρησαν 19,1 μονάδες σε -13,9. Η απασχόληση αυξήθηκε τον Οκτώβριο, ενώ οι τιμές υποχώρησαν ήπια. Όσον αφορά το μέλλον, οι εταιρείες παραμένουν σχετικά αισιόδοξες για τις προοπτικές σε ορίζοντα έξι μηνών, ανέφερε η περιφερειακή τράπεζα Fed. Η πτώση τον Οκτώβριο ακολουθεί μια σταθερή άνοδο τον Σεπτέμβριο. Ο δείκτης ήταν ασυνήθιστα ασταθής τα περισσότερα από τα δύο τελευταία χρόνια με αρκετές βαθύτατα αρνητικές αναγνώσεις να ακολουθούνται από βελτίωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alpha Finance: Έτος ορόσημο για τις ελληνικές τράπεζες - Ελκυστικά σημεία εισόδου - Νέες τιμές στόχοι

JP Morgan: Επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα από Standard & Poor's - Fitch

ΕΚΤ: Στο peak τα επιτόκια για ακόμα έναν χρόνο «εκτιμούν» οι οικονομολόγοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider