«Παραδόθηκε» στις πιέσεις των ομολόγων η Wall Street - Σημαντικές απώλειες στο ταμπλό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Παραδόθηκε» στις πιέσεις των ομολόγων η Wall Street - Σημαντικές απώλειες στο ταμπλό
Κόκκινο βάφτηκε το ταμπλό της Wall Street, με το βλέμμα στο άλμα των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και καθώς το κλίμα ανησυχίας είναι κυρίαρχο λόγω των δραματικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. 

Κόκκινο «βάφτηκε» το ταμπλό της Wall Street, με το «βλέμμα» στο άλμα των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και καθώς το κλίμα ανησυχίας είναι κυρίαρχο τις τελευταίες ημέρες λόγω των δραματικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, αλλά επίσης και εν μέσω της αβεβαιότητας της αγοράς γύρω από την επιτοκιακή πολιτική της Fed.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες 286 μονάδων ή 0,9% πέφτοντας στις 33.127 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 1,3% φθάνοντας στις 4.224 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,5% στις 12.983 μονάδες.

Ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ, σε ομιλία του την Πέμπτη, αν και αναγνώρισε σημάδια περιορισμού του πληθωρισμού, διεμήνυσε ότι η Fed θα μείνει προσηλωμένη στη δέσμευσή της για επαναφορά του στο 2%, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed διατήρησε σταθερά τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, ανοίγοντας εντούτοις «παράθυρο» για μία ακόμα αύξηση μέχρι το τέλος του έτους.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο, εν τω μεταξύ, και στα αμερικανικά ομόλογα. Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ξεπέρασε το 5% για πρώτη φορά από το 2007, «σκαρφαλώνοντας» σε υψηλά 16ετίας.

Την ίδια ώρα, σε κλοιό πιέσεων βρέθηκαν και μετοχές των περιφερειακών τραπεζών, χάνοντας πάνω από 3% στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κλείσιμο στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους για τις ευρωαγορές

Πετρέλαιο: «Έχασε» τα ημερήσια κέρδη, αλλά εξασφάλισε νέα εβδομαδιαία άνοδο

Η γεωπολιτική αβεβαιότητα «ανέβασε» τον χρυσό - Ξεπέρασε ξανά τα 2.000 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider