Κλείσιμο στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους για τις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλείσιμο στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους για τις ευρωαγορές
Στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους τερμάτισαν οι ευρωαγορές, εν μέσω της αυξημένης γεωπολιτικής αβεβαιότητας λόγω Μ. Ανατολής και καθώς οι επενδυτές έκαναν focus και στα τελευταία μηνύματα Πάουελ. 

Στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους τερμάτισαν οι ευρωαγορές, καθώς το κλίμα επιβαρύνεται από τις οξυμένες γεωπολιτικές ανησυχίες λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή και ενώ οι επενδυτές έκαναν focus και στα τελευταία μηνύματα από τον επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με «βουτιά» 1,3% στις 433 μονάδες, κλείνοντας στο «κόκκινο» για τέταρτη διαδοχική ημέρα και φθάνοντας σε επίπεδα που είχε να αγγίξει από τον Δεκέμβριο του 2022.

Όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώσε πτώση 1,3% στις 7.402 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 1,6% στις 14.798 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώθηκε 1,5% χαμηλότερα στις 6.816 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 1,4% φθάνοντας στις 27.357 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να υποχωρεί κατά 1,3% στις 9.029 μονάδες.

Ο Τζερόμ Πάουελ, σε ομιλία του την Πέμπτη, αν και αναγνώρισε σημάδια περιορισμού του πληθωρισμού, διεμήνυσε ότι η Fed θα μείνει προσηλωμένη στη δέσμευσή της για επαναφορά του στο 2%, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια. Υπενθυμίζεται ότι η Fed διατήρησε σταθερά τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, ανοίγοντας εντούτοις «παράθυρο» για μία ακόμα αύξηση μέχρι το τέλος του έτους.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο, εν τω μεταξύ, και στα αμερικανικά ομόλογα. Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ξεπέρασε το 5% για πρώτη φορά από το 2007, γνωρίζοντας «άλμα» σε υψηλά 16ετίας.

Την ίδια ώρα, η απόδοση των βρετανικών κρατικών ομολόγων έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα από το 1998.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δεύτερη διαδοχική ανοδική εβδομάδα στο ΧΑ - Αναμονή για την S&P

Έρευνα Bloomberg: Τα υψηλά επιτόκια της ΕΚΤ θα διαρκέσουν παρά τους οικονομικούς κινδύνους

Στίγκλιτς: Μπορεί να δούμε ξανά εκρηκτική άνοδο στο πετρέλαιο λόγω Μέσης Ανατολής

gazzetta
gazzetta reader insider insider