Σε ιστορικά υψηλά οι τιμές του χυμού πορτοκαλιών - Ράλι 90% μέσα στο 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ιστορικά υψηλά οι τιμές του χυμού πορτοκαλιών - Ράλι 90% μέσα στο 2023
Στα υψηλότερα επίπεδα από το 1966 σκαρφάλωσαν την Τρίτη οι τιμές του χυμού πορτοκαλιού, καθώς οι ανησυχίες για περιορισμένη παραγωγή στα κράτη της αμερικανικής ηπείρου ωθούν σε νέα ιστορικά υψηλά τις τιμές.

Στα υψηλότερα επίπεδα από το 1966 -όταν και ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης- σκαρφάλωσαν την Τρίτη οι τιμές του χυμού πορτοκαλιού, καθώς οι ανησυχίες για περιορισμένη παραγωγή στα κράτη της αμερικανικής ηπείρου ωθούν σε νέα ιστορικά υψηλά τις τιμές.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, τα συμβόλαια Ιανουαρίου για τον συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού εκτοξεύτηκαν στις συναλλαγές της Τρίτης ως και στα 4,17 δολάρια/λίβρα, υποχωρώντας λίγο αργότερα ως τα επίπεδα των 3,83 δολαρίων/λίβρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές του εμπορεύματος έχουν ενισχυθεί κατά 90% στη διάρκεια του 2023, με τις κακές καιρικές συνθήκες και την βακτηριακή ασθένεια Citrus Greening να πλήττουν σημαντικά την παραγωγή σε Μεξικό, ΗΠΑ και Βραζιλία, τις τρεις χώρες με την μεγαλύτερη συνεισφορά παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πληθωρισμός: «Τσίμπησε» στο 3,9% στην Ελλάδα τον Οκτώβριο - Καλά νέα από τον δομικό

«Βουτιά» άνω του 10% για το πετρέλαιο τον Οκτώβριο - «Άλμα» για το φυσικό αέριο

Υπεράκτια αιολικά: Αποκαλυπτήρια του Εθνικού Προγράμματος - 25 υποψήφιες περιοχές για πάρκα 12,4 GW

gazzetta
gazzetta reader insider insider