Χρυσός: Μικρή υποχώρηση εν αναμονή νέων για τα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Μικρή υποχώρηση εν αναμονή νέων για τα επιτόκια
Υποχώρησε η τιμή του χρυσού την πρώτη ημέρα της εβδομάδας καθώς οι επενδυτές στράφηκαν με προσοχή σε assets μεγαλύτερου ρίσκου και προετοιμάζονται για τις ομιλίες αρκετών εκπροσώπων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Υποχώρησε σήμερα η τιμή του χρυσού καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε assets υψηλότερου κινδύνου, ενώ προετοιμάζονται για τις ομιλίες αρκετών αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, από όπου αναμένουν μια πιο καθαρή εικόνα για τα επιτόκια.

Την ερχόμενη Πέμπτη, μάλιστα, το ετήσιο Συνέδριο Έρευνας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναδεικνύεται σε μία κορυφαία ευκαιρία για να ξεκαθαριστούν περισσότερο τα πράγματα.

Συγκεκριμένα, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου,υποχώρησε 0,64% στα 1.986 δολ. ανά ουγγιά.

«Η διάθεση για ρίσκο είναι κάπως καλύτερη και δεν έχουν υπάρξει σημαντικές εξελίξεις στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, κάτι που βοήθησε να συνεχιστεί η ζήτηση για τα 'ασφαλή καταφύγια', όπως ο χρυσός και το ασήμι» δηλώνει ο Jim Wychoff, επικεφαλής αναλυτής της Kitco Metals.

Ο χρυσός κέρδισε πάνω από 7% τον Οκτώβριο καθώς η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή έδωσε μεγάλη ώθηση στη ζήτηση για ασφαλή επενδυτικά καταφύγια.

Oι επενδυτές δίνουν 90% πιθανότητα η Fed να αφήσει τα επιτόκια δίχως μεταβολή και τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch tool.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε υψηλά 1,5 έτους τα έσοδα της Ρωσίας από πετρέλαιο και φυσικό αέριο

H Starbucks σχεδιάζει το άνοιγμα 35.000 νέων καταστημάτων ως το 2030 και... περικοπές 3 δισ. δολαρίων

Tesla: «Έρχεται» το προσιτό μοντέλο των 25.000 ευρώ - Θα παράγεται στη Γερμανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider