Χρυσός: Ηρεμία μετά το ράλι και με το δολάριο σταθερό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Ηρεμία μετά το ράλι και με το δολάριο σταθερό
Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη μετά το νέο υψηλό ρεκόρ που κατέγραψαν την Δευτέρα, καθώς το δολάριο έδειξε σημάδια ανάκαμψης.

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη μετά το νέο υψηλό ρεκόρ που κατέγραψαν την Δευτέρα, καθώς το δολάριο έδειξε σημάδια ανάκαμψης και οι επενδυτές αναθάρρησαν, τολμώντας λίγο περισσότερο μετά τα σημαντικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν αναφορικά με τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, που μπορούν να ξεκαθαρίσουν λίγο καλύτερα το τοπίο σχετικά με το φλέγον θέμα των αυξήσεων των επιτοκίων.

Οι spot τιμές του χρυσού υποχώρησαν 0,5% στις 2.020,29 δολάρια ανά ουγγιά την Τρίτη, ενώ το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 5,9 δολάρια στα 2.036,3 δολάρια η ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Την Δευτέρα είχε σκαρφαλώσει στο ρεκόρ των 2.135,40, πριν υποχωρήσει πάνω από 100 δολάρια και να κλείσει 2% πιο χαμηλά και στα 2.084,59 δολάρια.

Το momentum που ώθησε το χρυσό την Δευτέρα ίσως ξεθωριάσει σύντομα λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με το timing της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ, αν και οι ευρύτεροι γεωπολιτικοί κίνδυνοι μπορούν να δώσουν ξανά ώθηση στο χρυσό να φτάσει σε νέες κορυφές, σύμφωνα με τους αναλυτές. Αναμένεται μία παύση μετά το ράλι σύμφωνα με τον Jim Wyckoff, της Kitco Metals, που τονίζει πως το «επίπεδο των 2.000 δολαρίων είναι πιθανώς η βραχυπρόθεσμη βάση για την αγορά του χρυσού».

Το δολάρια ανέκαμψε κατά 0,2% σήμερα προσεγγίζοντας υψηλό δύο εβδομάδων.

Οι επενδυτές προβλέπουν κατά 64% πιθανότητα να υπάρξει μείωση των επιτοκίων τον Μάρτιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME.

Στα μάκρο της ημέρας, στο χαμηλότερο επίπεδο διόμισι ετών κατρακύλισαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, ένδειξη πως η ιστορικά «σφιχτή» αγορά εργασίας ίσως και να παρουσιάζει σημάδια χαλάρωσης. Οι διαθέσιμες νέες θέσεις εργασίας έφτασαν τα 8,73 εκατομμύρια τον Οκτώβριο, καταγράφοντας πτώση 617.000, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας την Τρίτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Disney: Η Ancora ζητά την προσθήκη του Nelson Peltz στο διοικητικό συμβούλιο

Moody's: Υποβάθμισε σε αρνητικό το outlook της Κίνας

Ελ Εριάν: H Fed έχει χάσει την επικοινωνία της με τις αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider