Wall Street: Πρώτες back-to-back απώλειες για τον Dow Jones εδώ και έναν μήνα - Ξανά πάνω από τα 3 τρισ. η Apple

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Πρώτες back-to-back απώλειες για τον Dow Jones εδώ και έναν μήνα - Ξανά πάνω από τα 3 τρισ. η Apple
Για δεύτερη ημέρα υποχώρησε ο Dow Jones και o S&P 500, καθώς το ράλι του Νοεμβρίου φαίνεται να απομακρύνεται. O Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,31%, παίρνοντας ώθηση από την Apple.

Για δεύτερη ημέρα υποχώρησε ο Dow Jones και o S&P 500, καθώς το ράλι του Νοεμβρίου φαίνεται να απομακρύνεται. Οι κινήσεις στο ταμπλό ακολούθησαν την πτωτική, και για τους τρεις δείκτες, συνεδρίαση της Δευτέρας, θέτοντας πλέον πολλά ερωτηματικά σχετικά με το εάν η αγορά έχει βιαστεί να κινηθεί ανοδικά πολύ γρήγορα. Το πισωγύρισμα της Δευτέρας ήρθε μετά από ένα σερί κερδών πέντε εβδομάδων.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 0,22% στις 36.125 μονάδες. Είναι η πρώτη φορά εδώ και έναν μήνα που σημειώνει δύο διαδοχικές πτώσεις. Ο ευρύτερος S&P 500 έκλεισε με απώλειες 0,02% στις 4.568 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,31% στις 14.229 μονάδες.

Ενίσχυση στον δείκτη της τεχνολογίας έδωσε το γεγονός πως η χρηματιστηριακή αξία της Apple ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, αφού οι μετοχές της ενισχύθηκαν 2% στα 193,42 δολάρια ανά μετοχή την Τρίτη. Η αξία της Apple είχε περάσει επίσημα το όριο των 3 τρισ. δολαρίων για πρώτη φορά τον Ιούνιο, ενώ είχε πάρει μια πρώτη γεύση από αυτό το επίπεδο τον Δεκέμβριο του 2022, κατά τη διάρκεια των συναλλαγών.

Κέρδη 2,33% κατέγραψε και ο κολοσσός της Nvidia, ενώ η μετοχή της GitLab κατέγραψε κέρδη 11,45% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας software πιο ισχυρών από το αναμενόμενο αποτελεσμάτων το το πρώτο τρίμηνο ενώ αναθεωρεί ανοδικά και το guidance της. Η εταιρεία αναφέρει τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 32% σε ετήσια βάση. Η Νio, σημείωσε κέρδη 2% αφού η κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε πως περιόρισε τις απώλειες το τρίτο τρίμηνο.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε σήμερα το Bitcoin ενισχύοντας το ανοδικό του momentum, με το κορυφαίο κρυπτονόμισμα να ξεπερνά τα 43.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022. Ειδικότερα, η τιμή του Bitcoin ενισχύθηκε κατά 4% στα 43.478 δολάρια, επεκτείνοντας τα χθεσινά κέρδη, σύμφωνα με την Coin Metrics, ενώ κατά την διάρκεια της ημέρας έφτασε να διαπραγματεύεται μια ανάσα από τα 44.000 δολάρια εν μέσω εντεινόμενων προσδοκιών για ένα spot bitcoin ETF στις ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής φέτος, το Bitcoin μετρά κέρδη άνω του 160%.

Απώλειες για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψε την Τρίτη το πετρέλαιο, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο εν μέσω ανησυχιών για το κατά πόσο ο OPEC+ θα καταφέρει να τηρήσει τις δεσμεύσεις στις οποίες κατέληξε κατά την τελευταία συνεδρίασή του, για εθελοντική επέκταση των περικοπών στην παραγωγή αργού το πρώτο τρίμηνο του 2024. Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο αργού τύπου WTI υποχώρησε κατά 72 σεντς ή 1% στα 72,32 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το συμβόλαιο τύπου Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 83 σεντς ή 1,1% στα 77,2 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.

Μάκρο

Στο χαμηλότερο επίπεδο διόμισι ετών κατρακύλισαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, ένδειξη πως η ιστορικά «σφιχτή» αγορά εργασίας ίσως και να παρουσιάζει σημάδια χαλάρωσης.

Οι διαθέσιμες νέες θέσεις εργασίας έφτασαν τα 8,73 εκατομμύρια τον Οκτώβριο, καταγράφοντας πτώση 617.000, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας την Τρίτη. Ο αριθμός ήταν αισθητά χαμηλότερος από τις προβλέψεις των 9,4 εκατομμυρίων από τον Dow Jones και ο χαμηλότερος από τον Μάρτιο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Procter & Gamble: Επιβάρυνση 2 δισ. δολαρίων που αφορά την Gillette

Disney: Η Ancora ζητά την προσθήκη του Nelson Peltz στο διοικητικό συμβούλιο

H Ericsson «εκλεκτή» της AT&T - Σε χαμηλό τριετίας η μετοχή της Nokia μετά το «ναυάγιο» του mega-deal

gazzetta
gazzetta reader insider insider