Wall Street: Ξανά στα «πράσινα» μετά το χθεσινό sell off

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ξανά στα «πράσινα» μετά το χθεσινό sell off
Επιστροφή σε θετικό έδαφος πραγματοποιούν σήμερα οι δείκτες, μετά το χθεσινό sell off που πάτησε φρένο στο συνεχές ράλι του τελευταίου διαστήματος.

Τελευταία ενημέρωση: 19:51

Επιστροφή σε θετικό έδαφος πραγματοποιούν σήμερα οι δείκτες της Wall Street, μετά το χθεσινό sell off που πάτησε φρένο στο συνεχές ράλι του τελευταίου διαστήματος, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν τα κέρδη που προκάλεσε η αισιοδοξία πως η Fed θα προχωρήσει σε κύκλο τριών μειώσεων των επιτοκίων μέσα στο 2024. Στη θετική αντίδραση βοήθησαν και τα νέα για το ΑΕΠ των ΗΠΑ, που δείχνουν πως η αμερικανική οικονομία παραμένει ανθεκτική.

Στο ταμπλό ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,33% ή 123 μονάδες στις 37,205 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,34% ή 15 μονάδες στις 4.716 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμορφώθηκε στις 14.861 μονάδες ενισχυμένος 0,56% ή 82 μονάδες.

Χθες ο Dow Jones σημείωσε την πρώτη πτώση σε δέκα ημέρες, χάνοντας 1,27%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 1,50%. Και οι δύο δείκτες πραγματοποίησαν τις χειρότερες συνεδριάσεις τους από τον Οκτώβριο, ενώ την Τετάρτη τερματίστηκε το θερικό σερί τους των 9 συνεδριάσεων. Ο S&P 500 υποχώρησε 1.5%, στη χειρότερή του ημέρα από τον Σεπτέμβριο. Από το χαμηλό κλείσιμο στα τέλη Οκτωβρίου μέχρι και την Τρίτη, οι Dow και S&P 500 έχουν ανέβει περισσότερο από 15%. Ο Nasdaq Composite έχει πραγματοποιήσει περίπου 19% το ίδιο διάστημα.

Μάκρο

Με ετήσιο ρυθμό 4,9% αναπτύχθηκε η οικονομία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Η αρχική μέτρηση τοποθετούσε την ανάπτυξη του ΑΕΠ στο 5,2% για το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ εδώ και μία δεκαετία, συμπεριλαμβανομένων των ετών της πανδημίας, 2020-2021, δείχνοντας πως η αμερικανική οικονομία παραμένει ανθεκτική παρά τα υψηλά επιτόκια και την σφιχτή νομισματική πολιτική που ακολουθεί η Fed.

Παράλληλα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε ελαφρώς την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας ωστόσο σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, παρά τα υψηλά επιτόκια της Federal Reserve.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας της χώρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας sστις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2.000 σε 205.000 νέες αιτήσεις την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Δεκεμβρίου.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων συνεχίζουν να υποχωρούν, με το 10ετές ομόλογο να έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο, έχοντας πλέον βρεθεί στο 3,85%.

Επιχειρήσεις

Έσοδα χαμηλότερα των εκτιμήσεων εμφάνισε η General Mills, με την εταιρεία τροφίμων να μειώνει τις εκτιμήσεις για το σύνολο του έτους, καθώς οι όγκοι πωλήσεων ανέκαμψαν με βραδύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο. Αν και η μετοχή βρέθηκε να υποχωρεί πάνω από 4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, μετά το άνοιγμα ενισχύεται πάνω από 1%.

Σήμερα η μετοχή της FedEx προσπαθεί να ελέγξει τις απώλεις (-0,13%) μετά τη χθεσινή βουτιά άνω του 10% που σημείωσε αφού η εταιρεία προχώρησε σε μείωση των προσδοκιών για τις πωλήσεις του έτους εν μέσω ανησυχιών για μειωμένη ζήτηση παραδόσεων κατά τη διάρκεια των εορτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο: Οι προοπτικές και τα top picks της Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακής για το 2024

Κομισιόν για Ελλάδα: Ανθεκτική δημοσιονομικά και χρηματοπιστωτικά - Επενδύσεις και κατανάλωση στηρίζουν την ανάπτυξη

gazzetta
gazzetta reader insider insider