Wall Street: Νέα ρεκόρ για Nasdaq και S&P με «οδηγό» την Netflix

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Νέα ρεκόρ για Nasdaq και S&P με «οδηγό» την Netflix
Η Netflix ήταν και η μετοχή που με την υπεραπόδοση της διαμόρφωσε το κλίμα της ημέρας.

Τεχνολογικό ράλι σημάδεψε την συνεδρίαση της Τετάρτης στην Wall Street, που οδήγησε Nasdaq και S&P σε νέα υψηλά για τέταρτη συνεχή ημέρα, με τον Dow Jones να υπολείπεται σε απόδοση, εν μέσω ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων για το δ' τρίμηνο.

Η Netflix ήταν και η μετοχή που με την υπεραπόδοση της μετά το ρεκόρ στους συνδρομητές που ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης διαμόρφωσε το κλίμα της ημέρας ωθώντας ψηλότερο το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,26% και έκλεισε στις 37.806 μονάδες. Την ίδια στιγμή ο διευρυμένος S&P 500 που παρέμεινε στην τροχιά νέων υψηλών, σημείωσε κέρδη 0,08% στις 4.868 μονάδες. Ακόμα καλύτερη εικόνα για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq που ενισχύθηκε κατά 0,36% στις 15.481 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, η μετοχή της Netflix ενισχύθηκε άνω του 10% , καθώς ο αμερικανικός κολοσσός ανέτρεψε τις προσδοκίες των αναλυτών, προσθέτοντας από 13 εκατομμύρια συνδρομητές στο τέταρτο τρίμηνο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συνδρομητών του στο ιστορικό υψηλό των 260,8 εκατομμυρίων. Τα έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως και οι προβλέψεις για τα κέρδη του τρέχοντος τριμήνου.

Σε άλλα επιχειρηματικά νέα, εν μέσω του τεχνολογικού ράλι, την Τετάρτη η Microsoft «έπιασε» ενδοσυνεδριακά τα 3 τρισ. δολάρια αξία κεφαλαιοποίησης και η Meta το 1 τρισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως την Τρίτη, ο Dow έκλεισε με απώλειες, σπάζοντας το τριήμερο ανοδικό σερί του, ενώ ο S&P 500 έβγαλε αντιστάσεις, πετυχαίνοντας το τρίτο του ρεκόρ μέσα στο 2024.

Σημειώνεται πως πάνω από το 15% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει τριμηνιαία οικονομικά στοιχεία μέχρι στιγμής, με πάνω από το 70% εξ αυτών να έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών.

Μάκρο

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, σε μία ενθαρρυντική ένδειξη πως η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη θα καταφέρει να ξεπεράσει «αναίμακτα» τον σκόπελο της ύφεσης, μετά τις διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Fed.

Σύμφωνα με τον δείκτη που καταρτίζει η S&P Global, o σύνθετος PMI διαμορφώθηκε σε υψηλά επτά μηνών και συγκεκριμένα στις 52,3 μονάδες τον Ιανουάριο από 50,9 μονάδες τον Δεκέμβριο.

Εμπορεύματα

Υποχώρησε ο χρυσός την Τετάρτη μετά από τα στοιχεία που έδειξαν ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ που οδήγησαν το αμερικανικό δολάριο να περιορίσει τις απώλειες του, με τους επενδυτές να περιμένουν και άλλες ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία για να σταθμίσουν πότε η Fed θα ξεκινήσει τις μειώσεις των επιτοκίων. Ο spot χρυσός υποχώρησε κατά 0,6% στα 2.016,04 δολάρια η ουγγιά με τα futures να σημειώνουν απώλειες 0,4% στα 2.017,5 δολάρια. Στα υπόλοιπα μέταλλα, το spot ασήμι ενισχύθηκε κατά 1,7% στα 22,81 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,5% στα 904,87 δολάρια και το παλλάδιο κέρδισε 1,9% στα 966,18 δολάρια.

Οριακή αύξηση σημείωσε η τιμή στις συναλλαγές πετρελαίου. Η άνοδος της τιμής για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης οφείλεται κυρίως στις καιρικές συνθήκες που πλήττουν τις ΗΠΑ και έχουν περιορίσει κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την παραγωγή, στην Κίνα που έλαβε μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας της και στα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης που έδειξαν ότι οι αμερικανικές προμήθειες αργού μειώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, κατά περισσότερα από 9 εκατομμύρια βαρέλια. Το αμερικάνικο αργό παράδοσης Μαρτίου σημείωσε άνοδο 40 σεντς ή 0,5% στα 74,77 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το brent παράδοσης Μαρτίου σημείωσε άνοδο 58 σεντς ή 0,7% στα 80,13 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Η βενζίνη παράδοσης Φεβρουαρίου υποχώρησε 0,1% στα 2,2077 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Φεβρουαρίου έχασε 0,1% στα 2,6886 δολάρια το γαλόνι. Το φυσικό αέριο παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε στα 2,649 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 8,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη και τεχνολογικό ράλι 5% στις ευρωαγορές ενόψει ΕΚΤ

Την Πέμπτη ξεκινάει η δημόσια προσφορά για την είσοδο του ΔΑΑ στο Χρηματιστήριο

Με τις τράπεζες «απούσες» σε νέα πολυετή υψηλά το Χρηματιστήριο - Στο στόχαστρο οι 1.380 μονάδες

gazzetta
gazzetta reader insider insider